Ar sprinta stafeti Madonā noslēdzas starptautiskās orientēšanās sacensības

iesūtīts: 2023.02.05 20:14
Svētdien Madonā noslēdzās Eiropas čempionāts, Pasaules kausa posms, Pasaules junioru čempionāts un Eiropas jauniešu čempionāts ziemas orientēšanās sportā. Sprinta stafetē uz goda pjedestāla: Norvēģija, Igaunija un Zviedrija. Latvijai šī nedēļa noslēdzas ar četrām zelta medaļām Eiropas jauniešu čempionāta ieskaitē, un kopumā starptautiskās sacensības no organizatoriskās puses, aizritējušas ļoti veiksmīgi.

Ar sprinta stafeti Eiropas čempionāta un Pasaules kausa ieskaitē noslēdzās šīs nedēļas sacensības. Ātrākais duets ar Jorgenu Baklīdu un Annu Ulvensoenu no Norvēģijas, J. Baklīdam izdodoties čempionātu noslēgt veiksmīgi, ņemot vērā, ka komandu sprinta stafetē, sestdien, pēc nepareizi paņemta kontrolpunkta otrajā etapā, noslēdzās Norvēģijas komandas cīņa par zelta medaļu. Spraigā ziņā, sudraba godalgu izdevās izraut Igaunijas komandai ar Mattisu Jamu, kam šī ir pirmā godalga šonedēļ, un Daisiju Kudri-Šneideri, kurai, savukārt, uz goda pjedestāla ir bijusi iespēja kāpt visas sacensību dienas. Bronzas godalga zviedru komandai ar Linusu Rappu un Elinu Šagerstromu. Latvijas duetam augstāko rezultātu jeb 9. vietu izcīnīja Elīza Madsena un Gustavs Staņa.

Sacensību direktors un Sporta un atpūtas bāzes vadītājs Gunārs Ikaunieks: “No organizatoriskā viedokļa, sacensības aizvadītas augstā līmenī, to uzsvēra arī Starptautiskās orientēšanās federācijas prezidents, kā arī ārvalstu sportisti. Tas no iesaistītajām pusēm, protams, paprasīja daudz, tostarp negulētas naktis. Trases saplānotas bija jau decembrī, bet gadu mijas atkusnis, spieda tās pārplānot. Lai gan divas nedēļas pirms sacensībām laikapstākļi nebija pārāk cerīgi, nedēļas sākumā uzsnigušie 10 centimetri, padarīja iespējamu lielisku trašu sagatavošanu. Liels paldies par to trašu veidotājiem!

Arī no sportiskā viedokļa, Latvijas izlase sagādāja emocijas – Ritvars Ļepeškins ar, es teiktu, viņa vecumā, apbrīnojamu stabilitāti, četras reizes tika kronēts par Eiropas jauniešu čempionu. Tāpat kā stafetē, viņa komandas biedri: Lūkass Siliņš un Renārs Grasis. Elīza Madsena sprintā iekļuva labāko desmitniekā, junioru puiši: Gustavs Staņa un Uģis Beķeris vairākās disciplīnās labāko sešiniekā. Sestdien, komandu stafetē elites grupā, ļoti atzīstamu sniegumu spēja parādīt arī Latvijas trio: Jānis Baunis, Nauris Raize un Andris Jubelis. Mēs varam būt lepni!”

Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs: “Esot par mājām 16 valstu sportistu komandām, Madonā šonedēļ valdīja starptautiska gaisotne. Ir liels gandarījums, ka sacensības ir ļoti labi izdevušās un mēs varam lepoties ar tik spēcīgu organizatoru komandu, kurai pa spēkam ir arī tik liela mēroga sporta pasākumi. Šobrīd jāievelk elpa, lai jau no 13. līdz 19. februārim Madonā sagaidītu biatlonistus un viņu komandas no 30 valstīm, jo Sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” pirmo reizi Latvijā norisināsies Eiropas līmeņa biatlona pasākums – Eiropas čempionāts junioriem.”

Pasākumu organizēja Latvijas Orientēšanās federācija ar Starptautiskās orientēšanās federācijas un Madonas novada pašvaldības atbalstu. Paldies par atbalstu: Izglītības un zinātnes ministrijai, Magnetic Latvija, PATA TIMBER, Vauhti Wax Technologies, Kokmuižas alus, Akvile, OSHEE, A/S “Cesvaines Piens”. Rezultāti un papildu informācija pieejama: https://www.esoc2023.lv/bulletin


Foto atskats - 5.diena.


Papildu informācija: Gita Sauka

Sacensību sabiedrisko attiecību pārstāve

Mob. +371 28326828

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums