Ar vidējo distanci Madonā turpinās sezonas lielākās ziemas orientēšanās sacensības - Latvijai otrā zelta medaļa

iesūtīts: 2023.02.02 10:11
Ar vidējo distanci noslēgusies otrā no piecām sacensību dienām starptautiskajās ziemas orientēšanās sacensībās Madonā. Uz starta līnijas četrās dažādās ieskaitēs izgāja vairāk nekā 220 sportisti no 16 valstīm. Arī šajā dienā Latvijas līdzjutējiem spilgtas emocijas sagādāja mājinieks Ritvars Ļepeškins, Eiropas jauniešu čempionātā izcīnot otro zelta medaļu divās dienās.

Šodien sportisti, atkarībā no vecuma grupas, mērojās spēkiem 6-10 kilometru vidējā distancē, kur kontrolpunktu skaits savārtījās 15 no 25 līdz. Jau otro dienu pēc kārtas ātrākais Eiropas jauniešu čempionāta ieskaitē izrādījās mājinieks Ritvars Ļepeškins, aiz sevis atstājot šveicieti Lavio Milleru un somu Ēmilu Koskinenu, tādējādi spējot garantēt jau otro zelta godalgu Latvijai ziemas orientēšanās sportā. Uzteicams rezultāts, ar 4. vietu gan sprintā, gan vidējā distancē arī Lūkasam Siliņam, septītais – Renārs Grasis. Meiteņu konkurencē divas ātrākās – somietes Johanna Naskali un Sanni Hoskari, bet bronzas godalga igaunietei Anetei Līsai Partai.

Pasaules junioru čempionāta ieskaitē pirmo zelta medaļu šonedēļ sagādāja Alina Niggli, sudraba godalga zviedrietei Elsai Brandtai, trešā ātrākā - norvēģiete Ingeborga Rolla Moslande. Puišu konkurencē uz augstākā pjedestāla pakāpiena, stadionā pirmo reizi šonedēļ skanot Norvēģijas himnai, kāpa Teodors Mo Hjelsets, otrā un trešā vieta – zviedriem Īzakam Lundholmam un Timam Lundbergam. No latviešiem augstākā vieta – 5. rīdziniekam Gustavam Staņam, atzīstams rezultāts jeb 8. vieta arī Audrim Odo Vītoliņam.

Latvijas izlases treneris Nauris Neimanis: “Pirmo divu sacensību dienu rezultātus vērtēju kā kopumā sekmīgus – sportistu vidū divkārtējs Eiropas jauniešu čempions, trīs vietas labāko sešiniekā, ja raugās uz desmitnieku – tad 7 Latvijas sportisti divu dienu laikā spējuši tur nokļūt. Protams, ka izaugsmes iespējas ir plašas. Ir gandarījums, ka sniega sega ļauj aizvadīt kvalitatīvas un godīgas sacensības. Mūsu slēpju smērētājam Paulim Bričonokam ir lieliski izdevies pielāgoties slēpju sagatavošanas noteikumiem bez flora – slēpes slīd labi. Liels paldies arī “Vauhti Wax Technologies”. Es domāju, ka Latvijas komanda sacensības uzsākusi, parādot, ka spēj konkurēt, un garo distanci piektdien gaidām – tā solās būt ļoti interesanta un aizraujoša, ar daudz un plašām variantu izvēlēm, un ar kopējo startu, ko īpaši interesanti raudzīties klātienē. Aicinām atbalstīt mūsu sportistus šīs sezonas nozīmīgākajās sacensībās!”

Sacensību direktors un Sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" vadītājs Gunārs Ikaunieks stāsta: “Ņemot vērā, ka nakts bija aukstāka nekā iepriekšējās, sniegs bija nedaudz sasalis, vietām pat ledains. Tas, tāpat kā vidējai distancei raksturīgie izaicinājumi – spēja ļoti ātri pieņemt lēmumus un ātrums, kas jāspēj noturēt līdz pat beigām, padarīja šo dienu par ļoti interesantu no sportiskā viedokļa. Ja raugās uz līderiem šodien un vakardienas sprinta disciplīnā, virkne no tiem ir nomainījušies, kopumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena šodien ļaujot kāpt sešām, dažādām nācijām: Somijai, Latvijai, Šveicei, Norvēģijai, Igaunijai un Zviedrijai. Protams, liels prieks par audzēkni Ritvaru, kurš pēc vakardienas uzvaras, spēja šodien parādīt ļoti stabilu sniegumu.”

Par zelta medaļas ieguvēju arī otrajā Eiropas čempionāta dienā, paliekot neuzvarētai, izdevās kļūt igaunietei Daisijai Kudrei-Šneiderei, otrā vieta – Frīdai Sandbergai no Zviedrijas un norvēģietei Annai Ulvensoenai. Starp elites vīriem, pārspējot divus somu orientieristus, zviedrs - Linus Rapps, otrajā un trešajā vietā, attiecīgi, Aapo Viippola un Niklas Ekstroms. Ātrākais starp latviešiem, iekļūstot trīsdesmitniekā – Nauris Raize.

Ceturtdien sacensību nedēļā ir brīvdiena, bet piektdien sportisti atgriežas, lai startētu garajā distancē ar masu startu (8-20km). Plānots, ka uz starta līnijas vīriešu grupā vienlaicīgi stāsies aptuveni 60 sportisti. Sestdien un svētdien pēc čempionātu sacensībām stafetēs, trasē būs iespēja doties arī atklāto sacensību dalībniekiem.

Līdz šim Latvijā 2013. gadā ziemas orientēšanās sportā norisinājies Eiropas čempionāts, bet 2006. gadā – Pasaules kauss. Sacensības iespējams skatīties TV4 un tiešsaistē IOF LIVE platformā: Live | International Orienteering Federation). Detalizēta informācija pieejama: https://www.esoc2023.lv/bulletin


Foto atskats - 2. diena.



Papildu informācija: Gita Sauka

Sacensību sabiedrisko attiecību pārstāve

Mob. +371 28326828

E-pasts: gita@pr-pig.com

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums