.

Pieredzes brauciens uz Austriju

iesūtīts: 2022.12.20 11:41
Pagājušajā nedēļā no 12.-17. decembrim Austrijā, Obertilliach pilsētiņā norisinājās jau otrais no pieciem šīs sezonas IBU Junioru kausa posms. Latviju sacensībās pārstāvēja 7 sportisti: Sanita Buliņa, Sandra Buliņa, Estere Volfa, Elza Bleidele, Kristiāns Karlsbergs, Erasts Bobrovs un Renārs Birkentāls. Šīs sacensības bija īpašas ar to, ka uz uz tām devās 9 cilvēku delegācija – 2023. gada februārī notiekošā Eiropas junioru čempionāta biatlonā – organizatori, lai gūtu pieredzi un iemaņas no Obertilliach posma rīkotājiem, kuri IBU sacensības rīko gadu no gada.

Brauciena mērķis bija iepazīties ar Starptautiskās biatlona federācijas prasībām, organizatoriskajiem un drošības aspektiem, kā arī gūt atbildes uz jautājumiem, lai februārī notiekošās sacensības norisinātos bez aizķeršanās. Tās ir pirmās Eiropas līmeņa biatlona sacensības, kas norisinās Latvijā. Līdz ar infrastruktūras attīstību, Sporta un atpūtas bāze “Smeceres sils” ir spējis radīt vidi, kas atbilst IBU Junioru kausa prasībām, bet aizvadot februārī gaidāmās sacensības veiksmīgi un turpinot infrastruktūras attīstību, Latvija un Madona nākotnē var kļūt par mājvietu arvien vairāk starptautiskām biatlona sacensībām.

Uz pieredzes vizīti Austrijā devās Sporta un atpūtas bāzes “Smeceres sils” vadītājs un Sacensību direktors Gunārs Ikaunieks, Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs un sacensību orgkomitejas prezidents Agris Lungevičs, sacensību sekretārs Jānis Irbe, Artis Dāvis, atbildīgais par trasēm, Pēteris Putniņš un Aira Bērziņa, atbildīgie par šautuvi, Reinis Silups, atbildīgais par transportu, Ilze Riekstiņa, atbildīgā par akreditācijas jautājumiem un Gita Sauka, atbildīgā par sabiedriskajām attiecībām un mārketingu. Katram no vizītes dalībniekiem brauciens bija kā iespēja darboties savā pozīcijā kopā ar austriešu kolēģiem.

Atgādinām, ka pirmās Eiropas līmeņa biatlona sacensības Latvijā no 13. līdz 19. februārim norisināsies Sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils”, Madonas novadā. 



Informāciju sagatavoja: Gita Sauka
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums