Zolītes čempionātā medaļas sadalītas.

iesūtīts: 2022.12.14 17:21
Jaunkalsnavā noskaidroti labāki zoles meistari 2022.gadā.

   Šī gada 11. decembrī noslēdzās  Madonas novada atklātais čempionāts zolītē. Kāršu spēle ,,zolīte”  ir iekļauta Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Čempionāts tika sadalīts 11 atsevišķos turnīros. Mēnesī tika izspēlēts 1 turnīrs, dienā pa  astoņām spēlēm katrā kārtā un pa 28 partijām  katrā. Sakarā ar plašo atsaucību turnīri pamatā notika Jaunkalsnavas centrā, esošā Kalsnavas pagasta kultūras nama plašajās telpās. No dažādiem republikas novadiem atbraukušos dalībniekus apmierināja iespējas spēļu starplaikos apmeklēt gan blakus esošos veikalus, gan kafejnīcu. 

  Par plašo atsaucību liecina tas, ka dalību čempionātā  vismaz reizi  ņēma 111 dalībnieks- gan tuvējo novadu, gan republikas galvaspilsētas Rīgas, gan interesenti pat no tālā Liepājas novada. Zolītes spēles nezinātajam varbūt būs intresanti zināt, ka pēc 28 partiju izspēles atkarībā no rezultāta pie galdiņa spēlējošiem četriem dalībniekiem tika piešķirti punkti- par 1. vietu seši, 2. vietu četri, 3.vietu divi un par 4. vietu 0 punktu. Nākošajās kārtās visvairāk punktu  ieguvušie  pie galdiņa cīnījās savā starpā un tā līdz pat 8. kārtas beigām. Dalībniekiem no 11  Kalsnavā notikušajiem turnīriem vērtēta tika rezultātu summa no desmit labākajiem. Kopvērtējumā spraigā cīņā par Madonas novada atklātā zolites čempionāta  uzvarētāju kļuva  Ilgvars Gritāns no Viļāniem ar iegūtajiem 289 punktiem. Labi startēja mūsu novada zolmaņi-madonietis Raimonds Skuja bija otrais, jaunkalsnavietis Ģenādijs Jeršovs bija trešais, madonietis Jānis Vilcāns bija ceturtais, bet jāņukalnietis Leons Vigulis- sestais. Piekto vietu izcīnija cēsinieks Juris Dzvinko. Labākie seši tika apbalvoti ar Madonas novada pašvaldības dāvātajiem kausiem un medaļām. Balvas uzvarētajiem pasniedza  Leons Vigulis no Jāņukalna, kas bija šo sacensību organizators un arī dalībnieks.

Paldies Leonam Vigulim par ieguldīto lielu darbu un enerģiju, lai šis čempionāts noritētu raiti, bez problēmām un sūdzībām. 

Uz tikšanos zolītes čempionātā 2023.gadā! 

Madonas novada pašvaldības

 Attīstības nodaļas vecākais speciālists sporta jomā    Māris Gailums

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums