Pirmo reizi notiks “MadMadona” Hard Enduro kross

iesūtīts: 2022.05.02 10:01
Šogad mūsu sportistiem ir lieliska iespēja startēt tepat Latvijā, Madonā, kur 7. maijā MX parkā "Smeceres sils" pirmo reizi notiks “MadMadona” Hard Enduro kross 2022. Tās ir vienas dienas sacensības, kas norisināsies apļveida formātā, balstoties uz Cross Country noteikumiem. Atšķirība ir tā, ka Hard Enduro kross būs ar paaugstinātas grūtības pakāpi. Trasē būs stāvi kāpumi, kritumi, akmeņi, baļķi un citi šķēršļi, ietverot elementus no klasiskā Enduro, Hard Enduro un Super Enduro disciplīnām.

Hard Enduro pasaulē ir populāra un iecienīta motosporta disciplīna ekstrēmo sportu veidu piekritējiem. Šiem sportistiem ir jāspēj šķērsot sarežģītus un samērā grūti pārvaramus elementus, kas pirmajā mirklī var šķist pat neiespējami, kā, piemēram, “sienas” - stāvus uzbraucienus kalnā, braukt pa mežiem, kalniem gar kraujām un stāvām nogāzēm, pa upju gultnēm, akmeņainām klintīm, kā arī pa citiem ekstrēmiem ceļiem un bezceļiem. Sacensības notiek vairāku dienu garumā. Šo sarežģīto un fiziski grūto disciplīnu ir iemīļojuši arvien vairāki latviešu enduro braucēji, kuri jau vairākus gadus dodas sevi izaicināt un gūst labus panākumus tādās sacensībās, kā “Red Bull Romaniacs”, “Extreme Charge”, “Sea To Sky” un citās.

Latvijas Motosporta federācijas Enduro komisijas vadītājs, “MadMadona” Hard Enduro krosa organizators Kaspars Ērkulis pastāstīja, ka šī ideja par Hard Enduro krosu Madonā radās pērnā gada rudenī. “Izdomājām izveidot šāda veida sacensības, jo ir cilvēku grupas, kam tas patīk un šī discplīna paliek populāra ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Šīs sacensības rīkosim Madonā, jo tās reljefs un jau izveidotā Super Enduro trase ļauj realizēt šo ekstrēmo ideju. Šis būs labs atskaites punkts tam, lai saprastu, vai virzīties tālāk ar Hard Enduro attīstību Latvijā. Tas arī parādīs to, vai mums pietiek tikai ar vienu Hard Enduro posmu sezonā – “Rocket Biker”, kas tradicionāli tiek organizēts Dzirciemā, vai tomēr domāsim kaut ko tākāk. Tas, manuprāt, arī atspoguļos vajadzību pēc šāda tipa sacensībām nākotnē, redzot vai būs pieprasījums, vai nē. Ja šogad būs pietiekami daudz dalībnieku un atsaucība, tad to darīsim un ieviesīsim kā tradīciju. Tas būs atkarīgs no šī gada, vai cilvēkiem ir nepieciešamas šādas sacensības Latvijā,” saka Kaspars Ērkulis.

Trase ir izbraucama visos sportistu sagatavotības līmeņos. To ir izbraukuši gan pieredzējuši enduro sportisti, gan arī iesācēji. Starp klasēm atšķirsies braukšanas laiks. “Esam uztaisījuši trasi pietiekami grūtu, bet izbraucamu, tā ir interesanta un visiem būs iespēja pārbaudīt savas Hard Enduro spējas. Gold jeb Zelta klases sportistiem būs īsākas līnijas, kuras būs sarežģītākas, Silver jeb Sudraba klasei un Bronze jeb Bronzas klasei attiecīgi garākas un vieglākas līnijas. Klases atšķirsies ar braukšanas ilgumu – 4, 3 vai 2 stundas. Cīņas būs visās trijās klasēs. Galvenais ir nenobīties, pieņemt šo izaicinājumu un piedalīties. Visi visur varēs izbraukt, vienīgais atšķirsies ātrums, cik ātri to izdarīt. Trasē būs tādi šķēršļi, kā baļķi, akmeņi, uzbraucieni kalnā un nobraucieni lejā, lielāki, mazāki, būs iekļauts karjers, kurā neviens līdz šim vēl nav braucis,” atklāj organizators. Sacensības būs aizraujošas visiem sportistiem, gan tiem, kuri Madonas trases “odziņu” jau zina, gan arī tiem, kuri startēs pirmo reizi. Vairāk būs dabiskais relfejs un dabiskie šķēršļi. Mākslīgi radīti šķēršļi, kuri teju nav pārvarami - tādi nebūs iekļauti kopējā aplī. Tā garums būs aptuveni 7 km. Vidējais viena apļa braukšanas laiks ir 30-40 minūtes.

Uz šo pasākumu ir aicināti skatītāji, arī viņiem būs iespēja gūt labu adrenalīna devu, jo, kā zināms, tad Hard Enduro ir interesants tieši līdzjutējiem. “Būs izveidotas speciālas vietas, kur  varēs nokļūt tuvāk trasei un redzēt interesantākos un aizraujošākos Hard Enduro krosa momentus. Labs pasākums garantēts visiem. Būs mūzika, kā arī varēs gardi paēst. Sola skaistu laiku un visi kopā varēsim izbaudīt šo pasākumu. Skatītājiem pasākums ir bez maksas. Tiekamies Madonā, te būs ko redzēt!” tā Kaspars Ērkulis.

Liels paldies Madonas novada pašvaldībai, “Smeceres silam”, “Red Bull”, “Torley” un “Protiming”.

Sacensību nolikums: https://www.lamsf.lv/enduro/hard-enduro/sacensibu-nolikumi

Reģistrācija: https://www.licences.lv/events?discipline=2&alllīdz 6. maija plkst. 14:00.  

Informāciju sagatavoja LaMSF Enduro komisija

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums