Mājinieki madonieši “nosmeļ krējumu” pēdējā sezonas posmā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā

iesūtīts: 2022.03.15 15:18
Pagājušajā nedēļas nogalē, no 12.-13. martam, Madonas sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisinājās Latvijas čempionāta trešais posms un Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības distanču slēpošanā.

Gan sestdien sprintā klasiskajā stilā, gan svētdien garajā distancē klasiskajā stilā ar masu startu vīriešiem un sievietēm uzvarēja tikai madonieši. Sievietēm abas dienas labākā bija Kitija Auziņā, bet vīriešiem pa uzvarai nopelnīja ātrākais sprinteris Lauris Kaparkalējs un labākais izturībnieks Indulis Bikše.

Šajā posmā nepiedalījās Latvijas vadošie slēpotāji Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka, kuri pagājušajā nedēļas nogalē startēja Pasaules kausa posmā Falunā, Zviedrijā. Taču tas neliedza madoniešiem uzvarēt visos startos FIS sacensībās. Vīriešiem sprinta kvalifikācijā pārliecinoši ātrākais bija pasaules junioru čempionāta 16.vietas ieguvējs Lauris Kaparkalējs (Madonas BJSS), kurš arī finālā neatstāja cerības pārējiem, svinot pārliecinošu uzvaru un nopelnot šogad vēl vienu zeltu sprintā junioru konkurencē. Par otro un trešo vietu norisinājās spraiga cīņa starp trim dalībniekiem, no kuriem ātrāks izrādījās pasaules junioru čempionātā 32.vietu 30km ieguvušais Edijs Eiduks (Aizkraukles SS).

Tieši aiz fināla 7.vietā ierindojās otrs labākais pieaugušo grupas pārstāvis un otrs ātrākais kvalifikācijā Niks Saulītis (Madonas BJSS), kuram pēc slimošanas nepietika spēka pusfinālā, lai sasniegtu finālu un pacīnoties par godalgām. Astotā vieta tika zelta medaļas ieguvējam V18 grupā madonietim Silvestram Švaukstam.

Sievietēm kvalifikācijā ar trīs sekunžu pārsvaru ātrākā bija Kitija Auziņa. Olimpiskajās spēlēs ļoti labi komandu sprintu nobraukusī madoniete Auziņa, kurai tas bija pirmais starts šogad Latvijas čempionātā, bija ātrākā arī finālā, izcīnot uzvaru. Līdz pat finišam viņai līdzi turējās rīdziniece Samanta Krampe, kura finišēja otrā. Piektā finišēja Katrīna Bērziņa (Madonas BJSS), kurai bronza S18 grupā.

Latvijas čempionāta trešajā posmā pirmajā dienā jauniešu un veterānu grupas sacentās stafetēs, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki, kuri visi savu posmu veica brīvajā stilā. Vecākajā grupā (V18) puišiem 3x5km dominēja Talsu novada sporta skola (TNSS), bet līdzvērtīgajā cīņā par otro vietu ar Cēsu pilsētas sporta skolu (CPSS) Madonas BJSS trio Rainers Upenieks, Silvestrs Švauksts un Gustavs Sināts ieņēma trešo vietu. Meitenēm šajā vecumā 3x2,5km nepārspētas palika mājinieces Katrīna Bērziņa, Anete Strauta un Elīza Madsena

V16 grupā 3x5km arī uzvaras laurus plūca talsinieki, bet madoniešiem atkal trešā vieta, uz ko viņus pacēla orientierists Ritvars Ļepeškins, kurš startēja kopā ar Kasparu Krūmiņu, Ernests Plotka. Ja puišiem abās vecākajās grupās uzvarēja talsinieki, tad meitenēm – madonietes. S16 grupā 3x2,5km mājiniecēm panākumu nodrošināja Keita Kolna, Ance Upeniece un čempione brīvajā stilā Madara Veckalniņa.

V14 grupā 3x2,5km puišiem vēl viena trešā vieta Madonas BJSS, jo aiz daugavpiliešiem un cēsniekiem trijnieku noslēdza Armands Zālītis, Valts Vuškāns un Ginters Bērziņš, bet meitenēm šajā grupā pēdējā posmā pirmo vietu CPSS atveda Amēlija Zaķe, otro vietu iegūstot ilgstoši vadībā atradusies Madonas BJSS (Helēna Roštoka, Kerija Krēmere, Alise Plāte). Madoniešu otrais sastāvs (Luīze Miglone, Dārta Šķēle, Lāsma Beķere) nosargāja vietu trijniekā, nopelnot  mājiniecēm vēl vienu medaļu. S12 grupā 3x1km dominēja Dārta Ruļuka, Liene Riekstiņa un šīs grupas līdere Sabīne Grudule (Madonas BJSS), un arī puišiem pārākumu apliecināja madonieši, kuru sastāvā startēja Edgars Asaris, Martins Arama, Ervīns Kūlītis.

Svētdien sievietēm 15km klasikā savu pārākumu apliecināja galvenā favorīte un olimpiskajās spēlēs 10km klasikā atzīstamu sniegumu parādījusī madoniete Kitija Auziņa, tādējādi šajā nedēļas nogalē izcīnot otro uzvaru un tuvāko konkurenti Samantu Krampi no SS “Arkādija” apsteidzot nedaudz virs divām minūtēm.

Vīriešiem 30km sacentās 20 dalībnieki. Sākot no otrā apļa beigām nelielu pārsvaru pār tuvākiem konkurentiem sāka izveidot madonietis Indulis Bikše, kurš arī uzvarēja ar minūtes pārsvaru, tiekot pie trešā panākuma šajā sezonā. Spraigajā duelī par otro vietu un zeltu junioru konkurencē pasaules junioru čempionātā 32.vietu ieguvušais Edijs Eiduks, kurš 29km turējās pārdesmit metrus priekšā savam sīvākajam konkurentam, pēdējā kilometrā sagura, ko izmantoja sestdienas sprinta uzvarētājs  un junioru čempionāta ceturtdaļfinālists Lauris Kaparkalējs, vēlreiz ņemot virsroku abu labāko junioru duelī.

Vēlreiz otrs labākais pieaugušo grupā bija Niks Saulītis no Madonas, kuram astotā vieta. V18 grupā 15km uzvarēja madonietis Gustavs Sināts, bet viņa komandas biedrs un sprinta uzvarētājs Silvestrs Švauksts ieguva sudraba medaļu. Atzīstamu sniegumu un varenu finiša sportu rādīja arī ukrainis Oleksijs Iļnickis, kurš bija sajūsmā par startēšanu lieliskajā “Smeceres sila” trasē un kurš, neskatoties uz situāciju dzimtenē, saglabāja optimismu un pozitīvismu, uzslavējot organizēšanu, sacensības, apstākļus un trasi.

Foto atskats ŠEIT.


Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums