Madonieši Vīgants un Auziņa ļoti labi nostartē Olimpiskajās spēlēs komandu sacensībās. REZULTĀTI.

iesūtīts: 2022.02.18 16:16
Ziemas Olimpiskajās spēlēs Pekinā Latviju pārstāvošie Madonas distanču slēpotāji Raimo Vīgants un Kitija Auziņa ļoti labi sevi parādījuši un atzīstami nostartējuši komandu sacensībās. Raimo turējās līdzi pasaules vadošajiem komandu sprintā, bet Kitija gan komandu sprintā, gan stafetē savu posmu veica ļoti labi, veicot svarīgu ieguldījumu komandas rezultāta sasniegšanā.

Distanču slēpošanas stafetē pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē piedalījās Latvijas komanda, kuras sastāvā startēja arī madoniete Kitija Auziņa, veicot otro posmu un slēpojot klasiskajā stilā. Pirmajā etapā bija Patrīcija Eiduka, kura līdz sadursmei ar norvēģieti atradās līderu grupā. Kritiens vadošajai Latvijas slēpotājai maksāja gandrīz pusminūti, bet vēlāk viņa nokrita vēlreiz, līdz ar to nododot stafeti Auziņai 59 sekundes aiz līderēm.

Kitijai bija sarežģīts uzdevums, proti, slēpošanas lielvalstis otrajā posmā bija uzlikušas pašas spēcīgākās vai vienas no spēcīgākajām slēpotājām – pasaules labāko slēpotāju un nu jau divkārtējo olimpisko čempioni Terēzi Juhaugu (Norvēģija), olimpisko vicečempioni skiatlonā Natāliju Ņeprjajevu (Krievija), kā arī pasaules kausa posmos trijniekā tikušās Ebu Andersoni (Zviedrija), Katarinu Hennigu (Vācija), Roziju Brenanu (ASV) un Johannu Matintalo (Somija). Savu uzdevumu neatpalikt daudz no līderēm, t.i., vairāk par 2:30 savā posmā, madoniete izpildīja ļoti labi, jo piekāpās 2:09, stafeti nododot Baibai Bendikai 3:08 aiz pirmās vietas.

Komandu sprintā, kur ir divi dalībnieki, katram pamīšus veicot trīs etapus, duetā ar Esteri Volfu Kitija bija spēcīgākais posms, un savu līderes pienākumu izpildīja godam un attaisnoja uz sevi liktās cerības. Auziņa parūpējās par to, lai Latvijas komandu neapdzītu par apli un varētu finišēt 11. vietā savā pusfināla braucienā un kopējā ieskaitē iegūtu 21. vietu. Pirmajos divos posmos Madonas slēpotāja uzrādīja devīto ātrāko laiku, bet trešajā pat sesto, kamēr pāriniece Volfa visos trijos etapos starp sava posma veicējām nebija labāko desmit vidū.

Auziņa bija priecīga: "Noskaņojāmies šim pasākumam, šim braucienam, šai stafetei, šim sprintiņam un gājām uz savu mērķi – finišēt un sasniegt labāko rezultātu, kādu šodien varam. To arī izdarījām! Bija ļoti liela cīņa ar sevi, ar trasi – kā jau visas šīs dienas." Kitija uzsvēra, ka šīm olimpiskajām spēlēm jākalpo kā grūdienam Latvijas sieviešu distanču slēpošanai: "Viss vēl ir tikai priekšā, it īpaši Esterei, un šis meitenēm ir labs atspēriena punkts, lai nākotnē startētu olimpiskajās spēlēs un pārspētu mūsu rezultātu – to tikai novēlam, jo Latvijai ar kaut ko ir jāsāk. Spēles aizvadītas fantastiski, ļoti daudz un dažādu emociju – ar plusa zīmi. Esam izbaudījušas spēles un lepojamies ar savu pēdējo startu. Uzskatu, ka Latviju sieviešu sprinta stafetē pārstāvējām cienīgi."

Raimo Vīgants komandu sprintā startēja kopā ar Robertu Slotiņu. Latvija pirmo reizi olimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta šajā disciplīnā. Abi puiši atzīstami cīnījās, līdz pat ceturtā posma beigu daļai esot līderu grupā. Piektajā posmā, kas komandu pirmajiem numuriem bija noslēdzošais trešais, Raimo tādiem “grandiem” kā olimpiskajiem čempioniem Īvo Niskanenam un Aleksandram Boļšunovam, kā arī norvēģu sprinta meistaram Ērikam Valnesam zaudēja 13 sekundes. Beigās mūsu duets finišēja 11. vietā, kas kopējā ieskaitē deva 21. vietu.

Raimo Vīgants: "Sajūtas, ka darbs ir padarīts līdz pusei. Ir kaut kādas labas sajūtas un prieks, ka spējām pirmos četrus apļus turēties grupā un pat braukt pa priekšu. Tas tiešām priecēja, un biju patīkami pārsteigts par Roberta sniegumu – viņš savus braucienus aizvadīja labi. Varbūt es dažbrīd varēju nobraukt labāk, bet kopumā ir O.K.. Turējāmies labi, arī slēpes bija labas – viss bija labi."

 

KOPĒJIE REZULTĀTI XXIV Ziemas Olimpiskajās spēlēs 2022.gads Pekina/Ķīna/



Kitija Auziņa – distanču slēpošana

  • Komandu stafete 4x5.kilometri – 17.vieta
  • Komandu sprinta stafete – 21.vieta
  • 10.kilometri klasiskajā solī – 68.vieta
  • Sprints 1,5.kilometri brīvajā solī – 76.vieta




Raimo Vīgants – distanču slēpošana 

  • Sprints 1,5 kilometri brīvajā solī – 20.vieta
  • Skiatlons 30 kilometri – 51.vieta
  • 15 kilometri klasiskajā solī – 62.vieta
  • Komandu sprints – 21.vieta
  • 30 kilometri brīvajā solī – 44.vieta







Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums