Kaparkalējs un Veckalniņa ātrākie “S!-Fischer” Ziemas skolēnu čempionātā slēpošanas sprintā

iesūtīts: 2022.02.01 09:08
Piektdien, 28. janvārī, pēc gada pārtraukuma Siguldā “Fischer Slēpošanas centrā” aizvadīts pirmais no kopumā četriem posmiem “S!-Fischer 2022” Ziemas skolēnu čempionātā, uz starta pulcējot 170 skolēnu no 29 vispārizglītojošām skolām, kuri mērojās spēkiem SUPER sprintā 200 m, kur visātrāko laiku no visām grupām uzrādīja šī gada Latvijas junioru čempions sprintā Lauris Kaparkalējs no Madonas Valsts ģimnāzijas, bet meitenēm dažus gadus par Kaparkalēju jaunākā skolas biedrene un S16 grupas vicečempione Madara Veckalniņa.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015. gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam, kurās nu jau piedalījušās vairāk nekā 30 Latvijas vispārizglītojošās skolas.

Sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no “Fischer Latvia”. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū.

Vecākajā grupa puišiem (V18) dalībnieku sastāvs atgādināja Latvijas čempionātu, no labākajiem iztrūkstot Latvijas labākās slēpotājas Patrīcijas Eidukas brālim Edijam. Ar ātrāko laiku 17,65 sekundes uzvarēja pagājušajā gadā pasaules čempionātā gan pieaugušajiem, gan junioriem startējušais madonietis Lauris Kaparkalējs. Nodemonstrējot savas sprintera dotības, ar Juseina Bolta 200m pasaules rekorda laika atkārtojumu 19,19 sekundes (slēpošanas sprinta trase tomēr bija īsāka par 200m – aut.piez.) otro vietu ieguva vēl viens Madonas Valsts ģimnāzijas audzēknis Rainers Upenieks. Siguldieši Sandijs Suhanovs un Rainers Paeglis apmainījās vietām, salīdzinot ar Latvijas čempionāta sprintā klasikā, šoreiz trešajam esot Sandijam, bet ceturtajam Raineram.

Arī meitenēm šajā vecumā S18 grupā uzvara tika Madonas Valsts ģimnāzijai, par ko parūpējās Elīza Madsena, aiz sevis atstājot daugavpilieti Zlatu Pancerko un pēc divu gadu pārtraukuma slēpošanā startējušo orientieristi Kristīni Bruneri.

Meitenēm S16 grupā nospiedošs pārsvars bija Madonai, par ko parūpējās valsts čempionātā godalgotās vietas ieguvušās Madonas Valsts ģimnāzijas audzēknes. Šoreiz LČ sprintā pirmo divu vietu ieguvējas samainījās vietām, uzvaru izcīnot Madarai Veckalniņa, bet otro – Lindai Kaparkalējai. Trijnieku noslēdza uz Pekinas olimpiskajām spēlēm aizbraukušā Raimo Vīganta māsa Lauma.

V14 grupā otrs ātrākais sprinteris bija Alekss Škaļikovs no Madonas pilsētas vsk., bet attiecīgi tikai viena un divas sekundes desmitdaļas līdz trijniekam pietrūka viņa skolas biedriem Ginteram Bērziņam un Armandam Zālītim, kuriem 4. un 5.vieta. Meitenēm šajā vecumā ļoti spraigā cīņā, pirmajam trijniekam satilpstot ceturtdaļsekundē, aiz Latvijas čempiones Valērijas Burevas no Krāslavas otro un trešo vietu izcīnīja Madonas pilsētas vsk, audzēknes Lāsma Beķere un Alise Plāte, bet viņu skolas biedrenei Helēnai Roštokai līdz pjedestālam pietrūka pussekundes.

Arī S12 grupā madonietei Lienei Riekstiņai līdz trijniekam pietrūka nedaudz – 0,8 sekundes, taču puišiem šajā vecuma grupā madonieši varēja līksmot, jo ne tikai nepalika bez godalgas, bet izcīnīja dubultuzvaru, ko nodrošināja Madonas pilsētās vsk. audzēkņi Martins Arama un Edgars Asaris.

Otrais posms paredzēts 11. februārī Slēpošanas, biatlona sporta bāzē “Jankas-Jaujas”, kur skolēniem būs jāveic distance klasiskajā stilā. Distances garums tiks precizēts, izejot no sniega apstākļiem. Trešais posms plānots 25. februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” brīvajā stilā un noslēdzošais ceturtais posms plānots Siguldā, “Fischer slēpošanas centrā” ar šķēršļu un veiklības distanci, kurā arī noskaidrosim skolu kopvērtējuma uzvarētāju, kura saņems galveno balvu. 



Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums