Madonas slēpotāji Vīgants un Auziņa debitēs Olimpiskajās spēlēs. Šodien viņi ir devušies ceļā uz Pekinu (Ķīna).

iesūtīts: 2022.01.26 08:39
Šodien uz Ķīnas galvaspilsētu dosies Latvijas distanču slēpotāji, kuru vidū būs arī divi madonieši – Raimo Vīgants un Kitija Auziņa, kuriem tā būs debija nozīmīgākajās sporta sacensībās.

Raimo Vīgants jau pāris gadus ir Latvijas vadošais distanču slēpotājs vīriešu konkurencē, tāpēc 22 gadus vecā madonieša kvalificēšanās 2022. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm bija likumsakarīga un gaidīta jau krietni iepriekš. Starp citu, viņš bija ļoti tuvu tikšanai uz Olimpiskajām spēlēm arī pirms četriem gadiem, kad Latvijai bija tikai viena vieta. Taču dažādas apstākļu sakritības pārvilka svītru olimpiskajām cerībām tobrīd 18 gadus vecajam Raimo.

Tas, savukārt, tikai veicināja jaunā madonieša neatlaidību un mērķtiecību progresam un kļūšanai par labāko Latvijā, un līdz ar to sekmēja tikšanu uz olimpiskajām spēlēm. Šajā četrgades ciklā Raimo Vīgants ir daudz sasniedzis. Pirms diviem gadiem madonietis iekļuva desmitniekā pasaules U23 čempionātā, finišēdams 9. vietā, kas ir nebijis sasniegums Latvijai vīriešu konkurencē. Pagājušajā gadā Vīgants ieguva 17. vietu, ko neviens cits, izņemot viņu pašu, nav sasniedzis U23 grupā. Raimo pēdējo 14 mēnešu laikā trīs reizes Pasaules kausa posmos ir ticis piecdesmitniekā un ir vienīgais no Latvijas, kurš to paveicis pēdējo 20 mēnešu laikā.

Raimo ar saviem rezultātiem ir veicis vislielāko ieguldījumu otrās vietas nopelnīšanai Latvijai vīriešu konkurencē Olimpiskajās spēlēs. Vīgants ir startējis arī trīs pasaules čempionātos pieaugušajiem, labāko rezultātu uzrādot pērn Vācijā, kad 30km skiatlonā izcīnīja 42. vietu, kas ir labākais Latvijas rezultāts pasaules čempionātos vīriešu konkurencē. It pamats cerēt, ka Raimo varētu iekļūt piecdesmitniekā un sasniegt Latvijas augstāko vietu vīriešu konkurencē Olimpiskajās spēlēs. Pagaidām labākais rezultāts ir Jura Ģērmaņa 49. vieta 15km klasikā 2002. gadā Soltleiksitijā.


Sieviešu konkurencē, pateicoties Patrīcijas Eidukas lieliskajiem rezultātiem, Latvijai sākotnēji tika piešķirtas papildu trīs vietas, bet vēl viena kvota tika iedota. Tādējādi vēl nebijis gadījums mūsu valsts slēpošanas vēsturē, ka uz olimpiskajām spēlēm varēs braukt piecas distanču slēpotājas. Un viena no viņām būs madoniete Kitija Auziņa, kura ir kļuvusi par otro numuru slēpotāju vidū aiz Eidukas.

Auziņa ir trīs gadus vecāka par Vīgantu, un tāpat kā Raimo līdz šim lielākajās sacensībās, kurās ir piedalījusies, ir pasaules čempionāts. Tāpat kā novadnieks arī Auziņas kontā ir trīs pasaules čempionāti, kaut arī varēja būt ceturtais, proti, 2017. gadā Lahti viņa nostartēja kvalifikācijas slēpojumā un ar 6. rezultātu kvalificējās pamatsacensībām, bet tomēr tajās nestartēja, jo kopā ar komandu devās mājās. Augstākais rezultāts Kitijai pasaules čempionātos ir pērn sprintā iegūtā 73. vieta.

Vēlēsim veiksmīgus startus mūsējiem un jutīsim līdzi! 



Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums