Pasaules kausā rollerslēpošanā otrajā dienā latvieši spraigā masu starta sacīkstēs izcīna zelta un bronzas godalgas

iesūtīts: 2021.08.29 08:33
Madonā norisinās otrā no trīs Pasaules kausa sacensību dienām distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā. PK posms šogad pulcē 9 valstu delegācijas, trīs dienu laikā uz starta līnijas kāpjot 88 sportistiem. Vakar norisinājās spraigas cīņas sprinta distancē, savukārt šodien - masu starts brīvajā stilā, kas Latvijas sportistiem atnesa divas godalgas. Junioru konkurencē madonietim Laurim Kaparkalējam - zelts, savukārt elites klasē bronzas medaļu izcīnīja Raimo Vīgants.

Viss goda pjedestāls junioru meiteņu grupā - Krievijas sportistēm. Labākā no Latvijas rollerslēpotājām - Samanta Krampe atzina, ka trasē tika uzņemts ātrs temps, kas šodien neļāva pakāpties augstāk par sesto vietu. Desmitniekā finišēja arī Līvai Šahno - 7. vietā, savukārt, 9. vietā Elza Bleidele. Elites sieviešu grupā nestartēja neviena no Latvijas sportistēm, bet uzvaru, pēc trasē piedzīvota kritiena, izcīnīja Čehijas sportiste Sandra Schuetzova, otrā vieta Slovākijas atlētei, bronza - Krievijas sportistei.

Vīru konkurencē junioru grupā pirmā vieta Laurim Kaparkalējam, kurš jau otro dienu pēc kārtas kāpa uz augstākā pjedestāla pakāpiena, iegūstot zelta godalgu 20 kilometru masu startā. Sudraba medaļu ieguva Krievijas sportists Maksims Lipkins, savukārt, bronzas godalga šodien junioru konkurencē - itālim Giovanni Lorenzetti. Desmitniekā finišēja arī siguldietis Rainers Paeglis (8.vieta), rīdzenieks Artūrs Aleksandrs Ļūļe (9.vieta), kā arī Sandijs Suhanovs (10. vieta). 

Savukārt, vīru elites grupā salauztā nūja pēdējā aplī madonietim Raimo Vīgantam neļāva pakāpties augstāk par 3. vietu. Tomēr, tas latviešiem atnesa jau ceturto godalgu šajā Pasaules kausa posmā Madonā. Pjedestāla augstākais pakāpiens - itālim Tanel Matteo, savukārt sudraba godalga norvēģim - Amund Korsaeth. Masu starta distanci veica arī Edgars Bernāns, ierindojoties 13. vietā.

Lauris Kaparkalējs, zelta medaļas ieguvējs junioru vīriešu grupā: „Garās distances ir “manējās”. Konkurentu uzņemtais temps bija gana augsts, bet biju izvēlējies taktiku, lai taupītu spēkus pēdējiem apļiem. Tas arī izdevās, un pēdējos divus apļus varēju kāpināt tempu, sprinta taisnē nedaudz pirms Raiņa ielas izdarot izrāvienu. Paldies atbalstītājiem, kas neraugoties uz laikapstākļiem atradās trases malā un mudināja nezaudēt ātrumu - sajūtas ir fantastiskas, zinot, ka dzimtajā pilsētā ar savu sniegumu izdevās iepriecināt madoniešus un citus sporta fanus.” 

Raimo Vīgants, bronzas medaļas ieguvējs elites grupā: „Šī diena trasē bija spraiga, tajā pašā laikā sacīkstes bija taktiskas. Bija plāns pēc piektā apļa pakāpeniski kāpināt tempu, ko arī darījām, tādā veidā spējot “izretināt” grupu. Diemžēl pēdējā aplī pirms nobrauciena lūza nūja, turklāt nūju maiņas punkts nebija tuvumā, līdz ar ko norvēģis un itālis aizgāja pa priekšu. Protams, ka ir zināms rūgtums, jo līdz pēdējam aplim viss gāja pēc plāna, ar norvēģi mainījāmies un uzturējām tempu, ko ik pa laikam kāpinājām. Tomēr, sports ir sports, un rīt priekšā vēl pēdējā PK sacensību diena, kas arī, vērtējot konkurenci, nebūs viegla!”

Pēc trīs Pasaules kausa posmiem, Latvijas sportisti: Samanta Krampe (junioru), Lauris Kaparkalējs (junioru) un Raimo Vīgants (elites) grupās saglabā līderpozīcijas. Savukārt nāciju kopvērtējumā Latvijai – trešā vieta.


Labākie uzrādītie rezultāti masu starta disciplīnā:

Junioru grupa - sievietes:

1. Ekaterina Gryaznova (Krievija)  2. Anastasiya Bondareva (Krievija), 3. Alexandra Kazakova (Krievija)

Elites grupa - sievietes:

1. Sandra Schuetzova (Čehija) 2. Alena Prochazkova (Slovākija), 3. Daria Rogozina (Krievija)

Junioru grupa - vīrieši:

1. Lauris Kaparkalējs (Latvija), 2. Maxim Lipkin (Krievija) 3. Giovanni Lorenzetti (Itālija)

Elites grupa - virieši

1. Matteo Tanel (Itālija), 2. Amund Korsaeth (Norvēģija), 3. Raimo Vīgants (Latvija)  


FOTO.
TIEŠRAIDES IERAKSTS - 2. diena - masu starts Madonas pilsētas ielās.

Atgādinām, ka vakar tika aizvadīta 200 metru sprinta distance Madonas ielās, kurā lielisku rezultātu junioru grupā, izcīnot zelta medaļu, uzrādīja madonietis Lauris Kaparkalējs, savukārt sudraba godalga junioru grupas sportistei – Samantai Krampei. 


Pasaules kauss rollerslēpošanā Madonā turpināsies līdz pat svētdienai. Sacensību noslēdzošajā dienā, 29. augustā,  no plkst. 9:00 sporta bāzes „Smeceres sils” trasē tiks aizvadīta noslēdzošā disciplīna - individuālais starts klasiskajā stilā.

Papildu informācija par pasākumu pieejama: https://madona2021.lv kā arī Facebook: https://www.facebook.com/smeceressils/ un https://www.facebook.com/fisrollerskiing.


Papildu informācija: Gita Sauka

sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. 28326828

e-pasts: gita.sauka@onecom-latvia.com

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums