20. augustā mūsu jaunieši Viļņā uzsāks Eiropas čempionātā orientēšanās sportā ar Latvijas komentētāju

iesūtīts: 2021.08.19 18:38
No 20. līdz 22. augustam Viļņā norisināsies Eiropas jauniešu čempionāts orientēšanās sportā, kas ir sezonas svarīgākās sacensības jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Latvijas jauniešu izlase 16 sportistu sastāvā uz Lietuvas galvaspilsētu devās vakar. Tikmēr Eiropas jauniešu čempionātu tāpat kā 2019.gadā Baltkrievijā komentēs Latvijas pārstāvis Ivars Bācis.

Pēdējais Eiropas čempionāts jauniešiem orientēšanās sportā notika 2019.gadā Grodņā (Baltkrievija), kas Latvijai atnesa vienu medaļu, jo meitenēm S18 grupā garajā distancē otro labāko rezultātu uzrādīja un sudraba medaļu izcīnīja Elza Ķuze, kura tagad jau ir junioros. Pērn uzlikto ierobežojumu dēļ Ungārijā paredzētais čempionāts jauniešiem tika atcelts. Līdz ar to dažiem pēdējā gadā jauniešu grupā gāja secen iespēja pacīnīties par medaļām. Tā kā čempionāts notiek pēc gada pārtraukuma, tad S16 un V16 grupu dalībnieki debitēs šāda mēroga čempionātā, izņemot dažus, kuri februārī sacentās orientēšanās uz slēpēm.

Čempionāts, kurā kopumā sacentīsies ap 380 dalībniekiem no 29 valstīm, Viļņā sāksies piektdien ar garo distanci, turpināsies ar stafeti sestdien, bet noslēgumā jeb svētdien notiks sprinta sacensības. Latvijas izlases sastāvā ir iekļauti šādi sportisti:

S16 – Sanda Lapiņa, Aiga Strazdiņa (abas Rīga), Rūta Dāboliņa (Cēsis), Anete Strauta Madona);

V16 – Edvards Krūmiņš (Jelgava), Mārtiņš Dzenītis (Madona), Audris Odo Vītoliņš (Ogre), Edvards Zvirgzdiņš (Rīga);

S18 – Agnese Jaunmuktāne (Smiltene), Leonarda Baltiņa (Cēsis), Žozefīne Zavjalova (Ogre), Laura Berķe (Rīga);

V18 – Gustavs Staņa, Matīss Saulīte, Emīls Lazdāns (visi trīs Rīga), Austris Kalniņš (Smiltene).

Saulītem, Staņam, Lazdānam, Jaunmuktānei, Berķei un Baltiņai tas būs otrais Eiropas jauniešu čempionāts, jo pirms diviem gadiem Grodņā viņi sacentās jaunākajā jauniešu grupā. Kopā ar sportistiem čempionātā būs treneri Baiba Smila, Henrijs Freimanis un Kaspars Radziņš, kā arī fizioterapeite Liene Leske. 



Ivars Bācis
Eiropas čempionāta komentētājs
29468647
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums