Karstā basketbola vasara turpinās jūlijā!

iesūtīts: 2021.07.21 15:45
17. jūlijā Ventspilī notika starptautiskās 3x3 basketbola līgas “Top Gun” otrās sezonas pirmais turnīrs. Sacensību grafikā paredzēti seši posmi, kuros komandas cīnīsies par tiesībām 9. un 10. oktobrī piedalīties finālposmā.

TOP GUN ietvaros Latvijas 3x3 basketbola komandām būs iespēja mēroties spēkiem ar citu valstu 3x3 basketbola vienībām un cīnīties par ceļazīmēm uz starptautiskajām FIBA 3x3 basketbola sacensībām. Ņemot vērā sacensību rezultātus, tiks atlasīti Latvijas nacionālo izlašu kandidāti. TOP GUN turnīru ietvaros tiks īstenota 3x3Latvija akadēmijas programma, notiks individuālie konkursi un tiks organizēta izklaidējoša programma skatītājiem.

Čempionāta dalībnieki ir pašvaldību profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu, juridisku personu dibināto sporta klubu, biedrību, ārvalstu organizāciju un vispārējās izglītības iestāžu komandas dalībnieki. Katras komandas sastāvā atļauts pieteikt 8 spēlētājus, katram posmam četrus spēlētājus jāreģistrē  interneta vietnē: https://play.fiba3x3.com/. Finālposmam atļauts reģistrēt spēlētājus, kuri nospēlējuši vismaz divus regulārās sezonas posmus.  

3x3 basketbola līgas “Top Gun” otrās sezonas pirmajā turnīrā sestdien, 17. jūlijā Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas brīvdabas laukumos 12 komandu konkurencē “Open” grupas ieskaitē pirmo vietu izcīnīja pieredzējušais kvartets “3x3 Jelgava”, kas finālā pārspēja Ventspils “Kudzhy/Anzāģe”. Trešo vietu ieguva “Mārupe/Bauerfeind”, bet ceturto vietu – U18 vecuma grupas labākā vienība “BS Rīga”.

Komandas apakšgrupās tika izliktas atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola rangam, šādā situācijā favorītu lomu ieņemot “3x3 Jelgavai” un “Mārupei/Bauerfeind”. Līdz ar to šo abu vienību aizkļūšana līdz pat pusfinālam bez neveiksmēm nekļuva par pārsteigumu, bet citos mačos tika piedzīvoti vairāki negaidīti rezultāti.

„BK 3X3 Madona” U-18 vecuma grupā pārstāvēja E.Skuja, A.Šilinskis, N.Vanags, K.Lipītis, bet Open grupā „BK 3X3 Madona” komandā šajā posmā startēja I.Ikstens, Z.Raimo, J.Mednis, M.Kalniņš.

U-18 komanda pimajā mačā 11:22 piekāpās -tikko no Spānijas nometnes atgriezušies un uz Tokiju pavadījuši savus sparinga partnerus Latvijas spēcīgāko vienību 3x3 basketbolā, 3x3 Jelgava komandai, otrajā mačā arī zaudējums dienas otrajiem finālistiem Kundzhy/Anzāģe  15:21. Minimālu zaudējumu nācās piedzīvot 1/8 finālā 18:19 3x3 Ādaži 2 komandai.

Vīru komanda pirmajā spēlē ar 21:11 uzvarēja BS Rīga, otrajā mačā zaudējums 16:17 komandai 3x3 Ādaži/Fastbreak. 1/8 finālā uzvara 21:13 pār BS Rīga 2 komandu, bet 1/4 finālā cienīgs zaudējums 3x3 Jelgava 8:14.

Par “Top Gun” pirmā posma rezultatīvāko spēlētāju kļuva ventspilnieks Agnis Stankevics (32 punkti sešās spēlēs), apsteidzot “3x3 Ādaži 2” uzbrukuma līderi Kristapu Vanagu (31 punkts četros mačos) un “BKV” motoru Artūru Ausēju (30 punkti trijās spēlēs).

Nākamais posms notiks 31. jūlijā un 1. augustā Ogrē, bet trešo reizi 3x3 basketbolisti pulcēsies 14. un 15. augustā Kandavā. Sezonas laikā sacensībās iesaistīsies ne tikai “Open” un U18 grupas vīriešu vienības, bet arī attiecīgo grupu sieviešu virknējumi.

“Top Gun” Ventspils posma vietu sadalījums:

1. “3x3 Jelgava” (Mārtiņš Šteinbergs, Artūrs Strēlnieks, Armands Seņkāns, Roberts Pāže);

2. “Kudzhy/Anzāģe” (Dāvis Piuss, Agris Stankevics, Dāvis Kundrats, Roberts Rozentāls);

3. “Mārupe/Bauerfeind” (Jānis Ābols, Vents Hugo Liepnieks, Dāvis Žilde, Lauris Bērziņš);

4. “BS Rīga” , 5. “3x3 Ādaži/Fastbreak”, 6. “Spēka kustība”, 7. “BK 3x3 Madona”, 8. “3x3 Ādaži 2”, 9. “BKV”, 10. “BK 3x3 Madona U-18”, 11. “BS Rīga 2”, 12. “Saldus Sporta skola”.

Aizvadīts Atzeles 3x3 basketbola līgas 3.posms

Atzeles 3x3 basketbola līgā šogad aizvadīsim 4 posmus un sezonu noslēgsim Fināla posmā, kur arī noteiksim 2021.gada labākās komandas. Veiksmīgi aizvadīti 3 posmi- 1.posmā Madonā startēja 42 , 2.posmā Alūksnē jau 53 komandas, bet Balvos 3.posmā jau atkal rekords- 54 komandas!

Posmus aizvadīsim piektdienās un tiksimies četrās pilsētās-  1.posms notika 2.jūlijā Madonā, Priežu kalna laukumos, Ausekļa ielā; 2.posms 9.jūlijā Alūksnē – Alūksnes pilsētas BJSS, Lielā ezera iela 24a; 3.posms 16.jūlijā Balvos – Balvu valsts ģimnāzija, Dārza iela 2; 4.posms 23.jūlijā Gulbenē – Gulbenes pilsētas stadiona, O.Kalpaka 1a; finālposms sestdienā 7.augustā Madonā, Priežu kalna laukumos jeb sliktu laika apstākļu gadījumā un skatoties pēc epidemioloģiskās situācijas valstī-Madonas pilsētas sporta centrā, Gaujas ielā 13.

16. jūlijā 3.posmā Alūksnē 3x3 basketbola laukumos 5 vecuma grupās stiprākās komandas:

U10 /2011.gadā dzimuši un jaunāki/ vecuma grupā- 8 komandas

1.vieta Gulbenes komandai „Ekskavatori” (A.Briedis, A.Baltramejuns, R.Sniķis, M.Zvirgzdiņš),

2.vieta „Balvu SS-1” (A.Voika, J.Zakss,T. Krivišs),

3.vieta Madonas „Sapņu komanda 2021” (A.Pātaga, E.Kurzemnieks, K.Supe, M.Laidiņš) ;

U12 /2009.gadā dzimuši un jaunāki/ -9 komandas

1.vieta „Balvu kingi” (A.Jonaitis, R.Timenieks, K.Zakss),

2..vieta „BK 3x3 Madona-09” (K.Dūdums, A.Mikāls, V.R.Strumpe, A.Vasilaki),

3.vieta Gubenes „Melnie brieži” (T.Leimanis, D.Dreiškens, K.Bleikšs, L.Eglītis);

U14 /2007.gadā dzimuši un jaunāki jaunieši/-15 komandas

1.vieta Gulbenes „Ierūsējušās leģendas” (M.Lācis, R.Aleksandrovs, R.Pušķis),

2.vieta Gulbenes „Makvīni” (G.Graudiņš, R.Tomsons, E.Stabiņš, S.Zujevs),

3.vieta „Ērgļi-07” (D.Ludboržs, E.Bukovskis, V.Rešņa, G.Dūdums);

U16 /2005.gadā dzimuši un jaunāki jaunieši/-8 komandas

1.vieta „Kalhozniki” (A.Arbidāns, K.Krievs, M.Svalbs, R.Jugans),

2.vieta „BK 3X3 Madona-06” (M.Peilāns, R.Ščeglovs, D.J.Bortņikovs, D.Aņikins),

3.vieta Gulbenes „Ice baby” (G.Prokofjevs, P.Romanovs, E.Golubevs, A.Andževs);

Open /2004.gadā dzimuši un vecāki vīrieši/-13 komandas

1.vieta „Šrots Madona” (A.Pētersons, D.Sārs, M.Liberts, T.Kohanovs),

2.vieta „BK Lazdukalns” (A.Šmagris, D.Melnacis, E.Kapteinis, G.Kravalis),

3.vieta „BK 3x3 M/Srotsmadona.lv (T.Holsts, N.Skripka, K.Liberts, A.Baltiņš).

Finālposmā atļauts piedalīties spēlētājiem, kuri vismaz divos posmos pārstāvējuši attiecīgo komandu, uz posmu komandas sastāvā drīkst pieteikt 4 dalībniekus.

Uz tikšanos piektdien 23.jūlijā Gulbenē – Gulbenes pilsētas stadiona, O.Kalpaka 1a!

Basketbolisti sāk gatavošanos jaunajai sezonai

No 12.-16.jūlijam dienas nometnē jaunajai sezonai sāka gatavoties Madonas BJSS basketbolisti. Pirmajā nedēļā, vairākas reizes dienā, trenējās jaunākie 2013./2014./2015.g.dzimuši basketbolisti, otrajā nedēļā 19.-23.07. nometnē trenējas 2008./2009.g.dz.jaunieši, bet nākošajā nedēļā 26.-30.07. uz pirmo nometni ieradīsies 2006./2007.g.dz.jaunieši. Un no 2.augusta ik nedēļu tāpat visi turpinās otro nometnes nedēļu. Respektīvi darbs turpināsies 6 nedēļas pēc kārtas.

Esam apmierināti ar mūsu pilsētā radītajiem apstākļiem -Priežu kalna parks, Priežu kalna basketbola laukumi, Karjera ezera volejbola laukumi, pelde Karjera ezerā vai Rācenī, Ģimnāzijas sporta laukums ,protams, iekšas treniņi Madonas pilsētas sporta centrā, kas aizbaida domas par nometņu organizēšanu ārpus Madonas, samazina izmaksas un kas grib trenēties, tie arī ir klāt un cītīgi strādā tepat uz vietas.

Ļoti liels prieks starpsezonā sastapt bijušos Madonas BJSS basketbola nodaļas audzēkņus, kuri izmanto iespēju apciemot savējos un arī patrenēties Sporta Centrā. Īpašs prieks bija sastapt un novēlēt veiksmi jaunajā sezonā Ingusam Jakovičam, gaidām ierodoties Zigmāru Raimo un citus. Liels paldies arī Kristai Kupčai par ieguldīto darbu un veltīto uzmanību basketbolistiem nometņu laikā jau vairākus gadus!

Veiksmi visiem jaunajā sezonā!

Paldies vecākiem un jauniešiem par darbu nometnēs un cītīgu dalību 3x3 basketbola sacensībās Madonā un citās pilsētās, kas mūs padara stiprākus ne tikai basketbolā, bet arī ļoti dažādās dzīves jomās.

Informāciju sagatavoja: AGNIS BEĶERIS, basketbola treneris 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums