Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa – izstāde “SAULES RITMI”

Notiek: 27. marts 10:00 - 26. aprīlis 16:00
CESVAINE; Kultūras un mākslas centrs Cesvaines pils

No 27. marta Cesvaines pils pirmā stāva zālēs būs skatāma vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa – izstāde “SAULES RITMI”.

Ar mērķi bagātināt bērnu un jauniešu kultūrvēsturisko pieredzi, veicināt radošo spēju attīstību un iniciatīvu izteikt sevi ar dažādiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, kā arī sniegt iespēju piedalīties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslas projektā.

Konkursa dalībnieki tika aicināti iepazīt, pētīt kultūrvēsturisko mantojumu, saules simbola un zīmes izmantošanu latviešu tautas tērpos, cimdu un zeķu rakstos, sadzīvē, telpā, folklorā un radoši pielietot daudzveidīgas tehnikas, paņēmienus un materiālus idejas īstenošanai.

Izstādē skatāmi Cēsu, Valmieras, Gulbenes, Limbažu, Alūksnes, Valkas, Madonas, Varakļānu un Siguldas novadu interešu izglītības mākslas programmu audzēkņu darbi, kuri pārvarējuši konkursa pirmo kārtu savā novadā. Skatītāju priekam un žūrijas vērtējumam tiks izstādīti 179 vizuālās, vizuāli plastiskās un radošās industrijas darbi.

Skolēnu radītie darbi, kas žūrijas skatījumā būs ieguvuši visaugstāko vērtējumu, tiks izstādīti arī 2025. gada vasarā gaidāmo XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslas projekta noslēguma izstādē Rīgā.

Būs skaisti un saulaini!

Ieejas uz izstādi – ieejas maksa pilī pēc pils cenrāža.



‌Informāciju sagatavoja: Cesvaines pils izglītojošā darba speciāliste Renāte Čačka  
‌M.: +371 22023730
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums