Kinoseanss: “Patrīcija”

Notiek: 21. marts 18:00 - 19:13
MADONA; kinoteātris „Vidzeme” Tirgus ielā 5

Žanrs: dokumentāla filma, biogrāfija Ieteicamais vecums: bez vecuma ierobežojuma Režisori: Dāvids Ernštreits un Inese Kļava Filmas garums: 1 stunda 13 minūtes Valoda: filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā

Filma vēsta par visu laiku labāko Latvijas slēpotāju Patrīciju Eiduku un viņas ģimeni – tēvu, kurš no mazotnes gatavo meitu olimpiskajām spēlēm, brāļiem, kuri kļūst par viņas atbalstu, par dzīves  pārbaudījumiem, sporta aizkulisēm un jaunas sievietes gribasspēku.

Filma "Patrīcija" bija nominēta Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" 2023 kategorijās "Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma" un "Labākais montāžas režisors". 

Par Patrīciju Eiduku:Patrīcija Eiduka  nāk no septiņu bērnu ģimenē Aizkraukles novada Vecbebriem. Viņa  jau 18 gadu vecumā bija iekļauta Latvijas komandas sastāvā startam 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Patrīcija ir pirmā Latvijas slēpotāja, kurai izdevies izcīnīt medaļu Pasaules čempionātā – viņa izcīnīja sudrabu 2022. gada U-23 Pasaules čempionātā. Gadu vēlāk viņa Pasaules Kausa izcīņā uzvarēja jauno (U23) sportistu ieskaitē. Pasaules kausa posmos viņa divreiz ir izcīnījusi piekto vietu, kā arī ieguvusi 8. vietu prestižā daudzdienu slēpojuma Tour de Ski kopvērtējumā. Tie visi ir pirmreizēji sasniegumi Latvijas distanču slēpošanā. 

 
Lai skatītos šo Youtube video, nepieciešams iespējot sociālās sīkdatnes.
Pielāgot sīkdatnes
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums