Kārlim Sebrim - 110! Fotogrāfiju izstāde "Dzīve uz skatuves"

Notiek: 20. marts 09:00 - 18. aprīlis 18:00
CESVAINE; Cesvaines Tūrisma centrs

Aktierim Kārlim Sebrim 110.jubilejai veltīti pasākumi. “Dzīvāks par dzīvu, īstāks par īstu” (V. Hausmanis)

Kārlis Sebris ar milzīgu cieņu izturējies pret savas dzimtas ļaudīm, teikdams: "Kad es izdzirdu savas dzimtās puses valodu, es katru tā runātāju vēlos samīļot". Dzimis Sinolē. No četru gadu vecuma dzīvoja Lizuma pagasta "Jēricās".

Aktieris Lizuma kultūras namā kopā ar lizumiešiem atzīmēja savu 60 gadu jubileju. Uz savu pirmo skolu atbrauca 85 gadu jubilejā un kopā ar mazajiem aktieriem un mūsu puses ļaudīm nosvinēja savu dzimšanas dienu. Šoreiz šos svētkus svinēs arī Cesvaines ļaudis, kuri no sirds un ar prieku iesaistās jubilejas pasākuma organizēšanā.

Mākslinieka vidusskolas gaitas pagāja Cesvainē. Šajos svētkos ir iecerēts izveidot fotogrāfiju izstādi "Dzīve uz skatuves", kurās aktieris redzams dažādās lomās, kur kopīgi varēsim novērtēt aktiermeistarības talantu.

Kārlim Sebrim tuvāka esot bijusi teātra spēle nevis kino. Viņam patikusi vārda dzīve uz skatuves un tā sastapšanās ar skatītāju. Teātrī var sajust skatītāju, kino tas izpaliek.

Cesvaines amatierteātris kopā ar Gulbenes novada amatierteātru kolektīviem no Lizuma, Tirzas, Lejasciema, Stradiem, Ozolkalna iestudēs lugu fragmentus no tām izrādēm, kurās kādu lomu atveidojis Kārlis Sebris. Tos varēs noskatīties aktiera  Kārļa Sebra 110. jubilejai veltītā teatrālā pasākumā "Dzīvais vārds" 18. februārī plkst. 14.00 Lizuma kultūras namā un 27. martā plkst. 19.00 Cesvaines kultūras namā.

Fotogrāfiju izstāde “Dzīve uz skatuves” būs skatāma: 

No 18. janvāra līdz 18. februārim Lizuma kultūras namā; 

No 20. februāra līdz 18. marta  Gulbenes novada Kultūras centrā;

No 20. marta līdz 18. aprīlim  Cesvaines Tūrisma centrā.


Informāciju iesūtīja: Cesvaines Kultūras nama vadītāja Kristīne Aumele 
‌M.: +371 28658274

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums