Dokumentāla filma “DZIESMUSVĒTKU VĒRTĪBU STAROJUMS MADONAS NOVADĀ”

Notiek: 9. novembris 18:00 - 19:00
MADONA; Kinoteātrī “Vidzeme”

Gatavojoties Dziesmusvētku 150 gadu jubilejai, Haralda Medņa Dziesmusvētku skolā tika rīkoti Atmiņu vakari. Tajos vairāk nekā 20 stāstnieki ieveda klausītājus Dziesmusvētku noskaņā caur piedzīvotajām grūtībām, jokiem un emocionālo kulmināciju aizgājušo svētku laikā. Filmā “Dziesmusvētku vērtību starojums Madonas novadā” izcelti stāsti, kuros spilgti iezīmējās šā gada Dziesmusvētku vērtības – TRADĪCIJA, LĪDZDARBĪBA UN TURPINĀJUMS.

Filmā ieskatīsimies Dziesmusvētkos caur individuālu – mūsu novada cilvēka skatījumu. Filmā  atklājas tas, kāpēc Madonas novads visos laikos ir bijis plaši pārstāvēts, kādas personības un vēsturiski notikumi ir ietekmējuši mūs tik aktīvi iesaistīties Dziesmusvētkos. Filma ir arī par šo laiku un par cilvēkiem, kas uztur un veido šo kustību – diriģenti un skolotāji, kuri aktīvi seko līdzi kora vienotībai un svētku repertuāra sabalansētībai, raugās arī ārpus Latvijas robežām, kur Dziesmusvētki ir ieguvuši vēl lielāku nacionālās identitātes spēku. Dziesmusvētku kustībā dabiski iekļaujas arī amatnieki – audēji, kas uztur dzīvu nacionāli vizuālo līniju. Tieši caur emocionālo pārdzīvojumu un lielo prieku Dziesmusvētkos, notiek lielas lietas vēlāk –  tradīciju turpina bērni, top jauni kori un cilvēks kļūst labāks, laimīgāks un mīlošāks arī pēc svētkiem.

Stāstos dalās Jānis Bērziņš, Artūrs Grandāns, Jānis Sprancmanis, Ilmārs Strods, Jānis Rijnieks, Inese Mailīte, Natālija Seļma, Ārijs Šķepasts, Jānis Liepiņš, Jēkabs Liepiņš, Kārlis Kumsārs un Zane Kumsāre.

Filmas idejas autore ir Santa Jaujeniece, operatora un montāžas darbu veica Ramona Zariņa un Dāvis Veckalniņš. Filma ir tapusi ar Madonas novada pašvaldības, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja un Haralda Medņa Dziesmusvētku skolas atbalstu. 

Ieejas maksa EUR 3,-

Informāciju iesūtīja: Haralda Medņa Dziesmusvētku skolas vadītāja Santa Jaujeniece 
Mob. tālr.: +371  28080668

 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums