Valda Kaprāļa gleznu izstāde Cesvaines pilī

Notiek: 4. aprīlis 09:00 - 4. jūnijs 18:00
CESVAINE; Austrumvidzemes kultūras un mākslas centrs Cesvaines pils

No 4. aprīļa Cesvaines pilī būs apskatāma mākslinieka Valda Kaprāļa gleznu izstāde. Izstādē apskatāmajos darbos izteikti jūtama mīlestība pret dzimteni, kas izpaužas krāsu tonalitātē un dabas tēlojumā.

Valdis Kaprālis ir dzimis 1954. gadā Tālajos austrumos, Amūras apgabalā, uz kurieni 1949. gadā tika izsūtīta viņa ģimene. Četru gadu vecumā ar ģimeni atgriezies dzimtenē.

Studējis Jelgavā, Lauksaimniecības akadēmijas Mežsaimniecības fakultātē ar ievirzi ainavu arhitektūrā. Paralēli studijām mākslinieks apmeklējis Mākslas akadēmijas kursus un Jelgavas mākslas studiju. Pēc studiju beigšanas kopā ar savu skolotāju Hariju Šulcu Cesvainē izveido mākslas studiju.

Glezniecība vienmēr ir bijusi Valda Kaprāļa aicinājums. Atpazīstamību izpelnījies kā ainavists un kluso dabu gleznotājs, kas savus darbus veido eļļas glezniecības tehnikā. Savos darbos mākslinieks tiecas pēc vispārinātām dabas tēla atklāsmēm reālistiski tvertos dabas skatos, kopjot tonālās glezniecības principus.

Līdz šim savas personālizstādes Valdis Kaprālis izstādījis Vācijā, Francijā, Latvijas muzejos un galerijās. Valda Kaprāļa gleznu izstāde Cesvaines pilī būs apskatāma līdz 4. jūnijam.

Informāciju sagatavoja: Cesvaines pils vadītāja Linda Bakmane

 
 
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums