PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Barkavas kultūras nama Senioru deju kopa "Klabdancis"

Dibināšanas gads:1974
Dalībnieku skaits:18
 Ilze Purpļeviča, 22 457 599
Mēģinājuma vieta:Barkavas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Otrdienās, ceturtdienās 20.00

Sākot katru jaunu deju sezonu, tiek iestudētas jaunas dejas, veidotas koncertprogrammas kopā ar folkloras kopu „Madava”, kurās blakus latviešu etnogrāfiskajai un skatuviskajai dejai ir arī daudz jaunrades. Dejotāji apgūst gan latviešu tautas etnogrāfiskās un skatuviskās dejas, gan iepazīst arī citu tautu raksturīgos deju soļus. 

Ikdienā katrs darām savu darbu, bet vakaros sanākam kopā, lai vienotos kopīgā dejā. Neesam tiekušies pēc lieliem panākumiem, bet pēc godīgi padarīta darba gan! Tā par savu vaļasprieku saka dejotāji. Un viņu prieks par deju izskan arī kolektīva devīzē „Ir vienalga – jauns vai vecs, ka tik dejā jautri lec!”

Vēsture

Kolektīvs izveidots 1974. gadā un 2018. gada martā nosvinējis 45. pastāvēšanas jubileju. Vairāk kā 20 gadus „Klabdanča” vadītāja un dvēsele, kā arī kolektīva dibinātāja ir bijusi Irēna Upeniece. 

Kopā piedzīvoti vairāki Vispārējie latviešu Deju svētki Rīgā, dejots arī uz Nacionālās Operas un baleta teātra skatuves. No 1998. gada kolektīva vadību uzņemas Jolanta Anusāne.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums