PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Dzelzavas kultūras nama Sieviešu vokālais ansamblis "Variants"

Dibināšanas gads:1995
Dalībnieku skaits:10
Kolektīva vadītājs:Dace Kalniņa, 26 173 876
Mēģinājuma vieta:Dzelzavas kultūras nams
Mēģinājuma laiks:Pirmdienās 19.00 - 21.00

Skanīgs un saskanīgs ansamblis, kura dalībnieces vieno dziedātprieks un dziedātgriba, mērķtiecība, neatlaidība, radoša degsme un 25 kopā izdziedāti, izdzīvoti un piedzīvoti dziesmoti gadi. 

Pēdējos gadus “Variants” cieši sadarbojas un bieži koncertē kopā ar Sarkaņu pagasta jaukto vokālo ansambli “Rondo”, flautisti Paulu Silavu un ģitāristu Juri Nikolovski. Lai dziesmas ceļš turpinās un dziesmu kamols ritinās!

Piedāvājums

Repertuārā dažāda rakstura un tematikas latviešu autoru skaņdarbi, tautas dziesmu apdares, kolektīva vadītājas aranžejas. Klausītājiem tiek piedāvāta Ziemassvētku koncertprogramma, garīgās mūzikas programma, svecīšu vakara programma, dažādas tematiskas vai izklaidējošas programmas – katrai situācijai sava.

Vēsture

Kolektīvs dibināts 1995. gada janvārī, vadītājai Dacei Kalniņai kopā pulcējot dzelzaviešu skanīgākās balsis. Dziedātāju pamatsastāvs visu šo gadu garumā mainījies maz. Nosaukumu “Variants” ieguvis 2001. gadā, piedaloties Latvijas vokālo ansambļu festivālā Valkā. Un tiešām – kopš tā laika “Variantam” nekad, pat vissarežģītākajos brīžos, nav trūcis variantu!

Sasniegumi

Kolektīvs ik gadu piedalās vokālo ansambļu skatēs un konkursos, uzrādot nemainīgi augstus rezultātus, ilgus gadus ir viens no labākajiem Madonas novada vokālajiem ansambļiem. “Variants” koncertējis gandrīz visos Latvijas novados, kā arī Lietuvā un vairākkārt Vācijā. Ansamblis piedalījies 2008., 2013. un 2018. gada Vispārējo Dziesmu un Deju svētku norisēs Rīgā.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums