PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Sauleskalna tautas nama Vīru koris "Gaiziņš"

Dibināšanas gads:1971
Dalībnieku skaits:25
Kolektīva vadītājs:Antra Melbārde, 29 246 116
Mēģinājuma vieta:Sauleskalna tautas nams
Mēģinājuma laiks:pirmdienās plkst.19.00

Koris aktīvi koncertē Latvijas teritorijā, tā veicinot sadraudzību starp dažādiem Latvijas koriem. Pastāvēšanas laikā kolektīvs devis nopietnu ieguldījumu latviešu kora dziesmas popularizēšanā un kordziedāšanas tradīciju veicināšanā. Gadu gaitā ir izveidojies saliedēts kolektīvs ar savām tradīcijām un vērtībām.

Vīru koris „Gaiziņš” piedalījies koncertos, sarīkojumos, festivālos, svētkos un citos pasākumos. Daudz koncertējis Latvijā, tāpat Igaunijā, Lietuvā, Armēnijā, Turkmenistānā, Francijā, Austrijā, Itālijā, Vācijā, Čehijā un Horvātijā.

Vēsture

Vīru koris “Gaiziņš” dibināts 1971.gada 8.decembrī. Par kora diriģentu no 1971. līdz 2001.gadam ir Jānis Dzintars Sprancmanis, bet kopš 2001.gada Rita Briņķe kļūst par kora māksliniecisko vadītāju un diriģenti.


Pirmā uzstāšanās publikas priekšā notika 1972. gada 7. martā. Pirmie svētki, kuros koris piedalījās pēc tā dibināšanas, bija 1973.gadā – latviešu Dziesmu svētku simtgadei veltītie, pēc kuriem koris ir bijis arī visu turpmāko Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībnieks, vīru un sieviešu koru salidojumu dalībnieks, arī Pasaules koru olimpiādes dalībnieks. 


Koru skatēs koris radījis skanīgi un muzikāli atzinīgu sniegumu, vairākkārtēji iegūstot 1. pakāpes vērtējumu.


Sasniegumi


© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums