PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ērgļu saieta nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Rūdolfs"

Dibināšanas gads:1994
Dalībnieku skaits:18
Kolektīva vadītājs:Antra Grinberga, 26498175, samo@tvnet.lv
Mēģinājuma vieta:Ērgļu saieta nams
Mēģinājuma laiks:Piektdienās un sestdienās

Vidējās paaudzes deju kolektīvā "Rūdolfs " dejo daudzi dejotāji no jauniešu kolektīva "Rūdis", kuri jau sasnieguši vidējo vecumu. Kolektīvs ir draudzīgs, saliedēts, ar savām tradīcijām, kopīgu svētku svinēšanu. Bieži mēģinājumus kopā ar vecākiem apmeklē arī viņu bērni. Vadītāja iestudē kopīgas dejas vecākiem un bērniem. Nozīmīgākais kolektīva gada pasākums ir „Jautrā pastaliņa”, kas kopā aicina vidējās paaudzes dejotājus no tuvākas un tālākas apkārtnes.

 

Vēsture

Vidējās paaudzes deju kolektīvam “Rūdolfs” 2024. gads ir 30. jubilejas gads. “Rūdolfs” (sākotnēji “Erla”) darbojas Ērgļos kopš 1994. gada, un visus gadus to vada Antra Grinberga. Var apbrīnot viņas milzīgās darba spējas un enerģiju, jo vadītāja bez asistentiem domā ne tikai par to, cik raits un precīzs būs dejas solis koncertā, bet gādā arī par kolektīva kopskatu “no matu galiem līdz papēžiem”, rūpīgi izvēloties katru detaļu, kā arī ir scenāriju līdzautore visiem ar deju saistītajiem pasākumiem.

“Rūdolfs” uzņēmis ārvalstu deju kolektīvus no Izraēlas, Lielbritānijas, Francijas un Igaunijas.

Kopš dibināšanas laika deju kolektīvs piedalījies Dziesmu un Deju svētkos, Starptautiskajos festivālos „Eiropiāde”. Draudzīgi un saliedēti dejotāji dejo šajā kolektīvā, kas iedibinājuši tradīciju, kopīgi svinēt svētkus.


Sasniegumi

 Deju kolektīva “Rūdolfs” dalībnieki ir piedalījušies Eiropiādes deju festivālos Spānijā, Dānijā, Šveicē, Itālijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Beļģijā, Portugālē, ar latviešu tautas deju iepazīstinājuši skatītājus festivālos Rumānijā, Bulgārijā, Francijā, Slovākijā. Visi braucieni bijuši neaizmirstami gan kā iespēja reprezentēt savu dejas prasmi, gan iepazīt citu valstu vēsturi, ģeogrāfiju un kultūru.
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums