Ērgļu saieta nama jauniešu deju kolektīvs "Rūdis"

Dibināšanas gads:2001
Dalībnieku skaits:18
Kolektīva vadītājs:Antra Grinberga, 26498175, samo@tvnet.lv
Mēģinājuma vieta:Ērgļu saieta nams
Mēģinājuma laiks:piektdienās un sestdienās

Gan dejotprieks, gan draudzība vieno deju kolektīva „Rūdis” jauniešus. Jauniešu deju kolektīvs „Rūdis un tā vadītāja Antra Grinberga ir Dziesmu un Deju svētku dalībnieki, kā arī ilggadēji Starptautiskā festivāla „Eiropiāde” dalībnieki. Kolektīvs ar priekšnesumiem piedalās gandrīz visos saieta nama organizētajos pasākumos, kā arī novada svētku koncertos. Bieži viesojas pie draugiem citos novados. Ciešas draudzības saites kolektīvu vieno ar Niederntudorfas draugiem Vācijā un Kohilas jauniešu deju kolektīvu.

“Rūdis” ir spēcīgs, vienots kolektīvs, kurā nostiprinājusies vēlme turpināt dejot tieši Ērgļos, kaut arī dalība Rīgas kolektīvos būtu vieglāk apvienojama ar ikdienu, bet vadītāja Antra ir padarījusi Ērgļu Saieta namu par dejotāju otrajām mājām. 

Vēsture

2023.gada vasarā XXVII Vis­pārējos latviešu Dziesmu un XVII De­ju svētkos Jauniešu deju kolektīvs “Rūdis” bija to kolektīvu vidū, kas dejoja latviešu skatuviskās dejas divos koncertos “Balts” Arēnā Rīga un arī deju uzvedumā “Mūžīgais dzinējs”.

Gan motivēts dejotprieks, gan draudzība vieno deju kolektīva „Rūdis” dejotājus. Nevelti ik nedēļu JDK “Rūdis” jaunieši, gan studenti, gan savas jomas profesionāļi, brauc no Rīgas uz dzimto Ērgļu pusi, lai apgūtu deju soļus Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku, kā arī pašu izvēlētajam repertuāram.


© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums