Karjeras pasākums „Mans ceļš uz piemērotāko profesiju” Bērzaunes pamatskolā

6.decembrī  Bērzaunes pamatskolas 7.-9.klasēm projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts  vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros notika KAA pasākums „Mans ceļš uz piemērotāko profesiju”. Profesionālu izaugsmes treneru vadībā  skolēni izspēlēja dažādas karjeras spēles, meklēja un atrada atbildes uz jautājumiem: Kas man ir svarīgi un ko īsti es gribu darīt?  Ko es varu darīt un kādas ir manas stiprās puses?  Kā uzzināt vairāk par savu potenciālo profesiju un kā to apgūt? Skolēni atraktīvā veidā īstenoja savas izvēlētās profesijas „pielaikošanu”, veica pašanalīzi, pieņēma lēmumus par savas profesijas izvēli.

Dažu skolēnu atsauksmes pēc nodarbības, atbildot uz jautājumiem: Ko Tu šodien iemācījies, uzzināji, saprati? Kas Tev patika? Ko Tu gribētu vēl? :

* “Man vislabāk patika spēle “Laika mašīna”. Bija interesanti iedomāties  profesiju, kurā es darbošos  pēc 5 un 10 gadiem. Satiekoties ar saviem klasesbiedriem salidojumā (bijām sadalīti grupās), man bija jāstāsta, kāpēc es izvēlējos tieši to profesiju, kādu rakstura īpašību man šī profesija pilnveidojusi un ko es esmu iemācījies šajā profesijā. Mani grupas biedri bija feini, stāstījumi bija gan nopietni, gan smieklīgi.”

*”Es iemācījos ļoti daudzas profesijas, dažas pat nezināju, ka tādas ir. Gribētu vēl tādu nodarbību.”

* “Patika strādāt grupās.”

*  “Vērtīga bija spēle, kur bija jāizvēlas sava profesija, tad jāatzīmē rakstura/personības īpašības, kuras piemīt manas profesijas pārstāvim un jāatbild uz jautājumiem, kas man   pa solīšiem ir jādara, lai es sasniegtu iecerēto. Grūti bija izvēlēties 1 profesiju, es izvēlējos 2 – skolotājas un veterinārārsta profesiju.”

* “Es uzzināju, kāds tips esmu. Ļoti patika grupu darbi. Es gribētu gūt vēl lielāku pārliecību, ka mana izvēlētā profesija ir pareizā.”

* “Uzzināju, ka, tikai kārtīgi iepazīstot sevi, var atrast savu profesiju.Ir daudz jāmācās, lai atrastu īsto savas dzīves aicinājumu. Man patika spēles.”

* “Uzzināju, kāda profesiju joma man būtu visatbilstošākā. Esmu sociālais tips”.

* “Man patika, kā nodarbības vadītājas vadīja spēles. Nepatika, ka blakussēdētāji traucēja.”

* “Iemācījos daudz jauna. Patika, ka varēju iepazīt dažādas profesijas. Gribētu redzēt dzīvē, kā strādā manas izvēlētās profesijas pārstāvis.”

Biedrības „Dzīves kvalitātes studija „FunA”” izaugsmes treneres Ineses Matvejevas-Gērenas atziņa pēc nodarbības un iepazīšanās ar skolēnu atbildēm: “Katrs spēles dalībnieks no nodarbības paņem tik, cik viņš tajā brīdī ir spējīgs paņemt, jo katrs dalībnieks iesaistās darbojoties šeit un tagad. Noteikti pienāks tāds brīdis, kad iegūtās zināšanas noderēs. Paldies par spēli!”

Pedagogs karjeras konsultants Jolanta Pabērza.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums