PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Jaunā gada dāvana Madonas muzeja draugiem un apmeklētājiem!

iesūtīts: 2019.12.30 16:33
Jauno gadu vēlamies iesākt ar brīnišķīgu muzikālu sarīkojumu un aicinām uz arfistes Dārtas Tisenkopfas un novadnieces, vijolnieces, Rasas Kumsāres kamermūzikas koncertu “Ēdenes dārzā” Madonas muzeja Izstāžu zālēs!

Arfistei Dārtai šis būs otrais koncerts Madonā. Pirmo reizi Dārta koncertēja muzeja 75.gadu dzimšanas dienā. Koncerta viesi noteikti atceras, ka pirmais koncerts muzejā bija “improvizēts” uz pēdējā brīdī no Latvijas Nacionālās operas īrēta instrumenta. Dārta atzinīgi novērtēja muzeja zāles no akustiskā viedokļa un izteica vēlmi viesoties pie mums vēlreiz. 10.janvārī arfiste muzicēs uz itāļu firmas Liuteria Morbidelli piešķirtā instrumenta.


Dārta Tisenkopfa

Dārta Tisenkopfa 2018.gadā ar izcilību absolvējusi un ieguvusi maģistra grādu arfas spēles specializācijā Parmas konservatorijā, Itālijā, pie profesores Emanuelas Degli Esposti. Studējot apguvusi arī baroka lautas spēli pie profesora Gian Luca Lastraioli. Mūziķe guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, šajā gadā septembrī ieguva 3. prēmiju International Harp Competition “Suoni D’Arpa” Itālijā.

Rasa Kumsāre

Vijolniece Rasa Kumsāre ir mūsu novadniece, beigusi J.Norviļa Madonas mūzikas skolu, mācījusies E.Dārziņa mūzikas vidusskolā un J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bakalaura grāds iegūts 2013.gadā Roterdamas mūzikas augstskolā. Rasa piedalījusies jauniešu orķestru projektos Norvēģijā, Beļģijā un Vācijā, ar dažādiem sastāviem koncertējusi daudzviet pasaulē (Nīderlandē, Austrijā, Šveicē, Norvēģijā, Latvijā un citur). Ieguvusi zināšanas arī pašai piedaloties meistarklasēs pie Jeruzalemes stīgu kvarteta pirmās vijoles Aleksandra Pavlovska (Alexander Pavlovsky), tāpat pie Bostonas Universitātes vijoles pasniedzējiem Dana Mazurkēviča (Dana Mazurkevich) un Jurija Mazurkēviča (Yuri Mazurkevich). 2015.gadā Rasa pieaicināta kā pedagogs bērnu un jauniešu teātra un mūzikas festivālā Academie Lyrique Francijā.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs 10.janvārī pulksten 17:00.
Ieeja bez maksas.

‌Informāciju sagatavoja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums