PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Dokumentāls videostāsts "Dziesmu "Spietam''- 30''. "Spiets" aicinā uz tikšanos

iesūtīts: 2019.10.02 16:55
Vislatvijas "Spiets'' svin 30 gadu jubileju.Tā aizsācēja Inga Logina (Utena) atzīst, ka tas 80.gados radās, kā neobligāta kustība, taču pilnīgi negaidīti "Spiets'' kļuva par tādu kopā būšanu, kurā ģimenes atguva pašvērtības apziņu, kas iepriekšējā laikmetā tika apzināti lauzta. Pirmais "Spieta" raidījums zilajos ekrānos bija skatāms 1988.gada nogalē un tolaik televīzijas raidījumu reitingu tabulā bija 2. vietā pēc "Panorāmas".

1988.gada 19.novembrī Cēsu novadā notika pirmais "Spieta" salidojums, kurā piedalījās arī divas ģimenes no Madonas puses (Gavari-Noviki un Kļaviņi). Atzīmējot šo notikumu tapis dokumentāls videostāsts "Dziesmu "Spietam''-30'' (režisore Anita Kļaviņa, montāža Kārlis Kumsārs).
Tolaik ik nedēļas nogali muzicējošas ģimenes pulcējās 12-15 "Spietos" dažādās Latvijas malās. Madonas spietotāji piedalījās ikgadējos Latvijas "Spieta'' salidojumos, bet 1. Madonas novada dziedošo un muzicējošo ģimeņu saiets notika 1991.gadā.

Videostāsts vēstīs par Madonas novada "Spieta'' aktivitātēm pie mums un visā Latvijā. Tā būs atkalredzēšanās ar draugiem pašu mājās, draugiem no citiem novadiem, akcentējot mūsu visu patiesās ģimeniskās vērtības. Skatoties koncertu fragmentus, būs dota iespēja arī redzēt Jānim Streičam un Olgai Dreģei veltītā koncertuzveduma daļēju ierakstu (tā būs dāvana tiem, kuriem nebija iespējas redzēt šo pasākumu), kadros no skatītāju zāles varēsim ieraudzīt sevi un atcerēties kopīgos klausītāju un muzicējošo ģimeņu īpašos kopības mirkļus..., dzirdēsim intervijas ar skatītājiem un muzicējošām ģimenēm, kā arī kadrus no Vidzemes TV sižetiem...

Sirsnīgs paldies par atbalstu videostāsta tapšanā Madonas novada pašvaldībai.
Dokumentālā videostāsta garums ir 1 stunda 50 minūtes, pasākumā jūs sagaidīs arī "Spieta" izstāde un citas aktivitātes...

Madonas pilsētas kultūras namā 3.novembrī pulksten 15:00.
Ieeja pasākumā bez maksas.
Ieejas kartes:
Madonas pilsētas kultūras nama un visās "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Tie būs mūsu kopīgi svētki! Uz jauku atkalredzēšanos!

Informāciju sagatavoja un iesūtīja: "Spieta" vadītāja Madonas novadā un Latvijā Anita Kļaviņa.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums