PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Radām Dzejas svētkus kopā!

iesūtīts: 2019.09.13 16:07
19.septembrī 14:20 Madonas Valsts ģimnāzijā uz meistarklasi “Radām kopā ar autoru Andri Akmentiņu” aicinām ģimnāzijas audzēkņus, skolu avīzīšu veidotājus un interesentus, bet 17:00 - Dzejas stunda - brīvais mikrofons Madonas novada bibliotēkas pagalmā...

Dzejas dienā Madonā bijām iecerējuši izgodāt šī gada jubilāru, novadnieku, dzejnieku Leonu Briedi. Atvainojamies, ka plānotā meistarklase Madonas novada bibliotēkā "Dzejas filozofija radot un tulkojot" nenotiks autora veselības problēmu dēļ. Dzīve ievieš savas korekcijas, bet mēs mēģināsim Dzejas dienu 19. septembrī piepildīt ar citām aktivitātēm.

Un tā 14:20 Madonas Valsts ģimnāzijā uz meistarklasi  “Radām kopā ar autoru Andri Akmentiņu” aicinām ģimnāzijas audzēkņus, skolu avīzīšu veidotājus un interesentus. Kā radīt ko jaunu, kā ļauties vārdam,  kā sadzīvo runātā, izpildītā dzeja – slami, monologi, dialogi izpildīšanai uz skatuves ar vizuālo, meditatīvo, rotaļīgo, kā autoram spēt padarīt sevi dzirdamu, kur slēpjas lasītie, rakstītie, sen zināmie un nupat dzimušie vārdi un nevārdi – par to un daudz ko citu tikšanās reizē. Kad autors pagājušajā gadā viesojās Madonā, izskanēja ierosinājums – Radām kopā!, jo viņam patīkot būt par pirmreizības mednieku. Tagad dzejnieks, rakstnieks iesaistījies izdevniecības "Dienas Grāmata" latviešu prozas un literatūrzinātnes mijiedarbes projektā "Es esmu..." un pamazām top grāmata par Jāni Ezeriņu. Jauši vai nejauši ceļi atkal atved uz mūsu pusi un paralēli rakstīšanai laiks jāatvēl izpētes darbam.

17:00 - Dzejas stunda - brīvais mikrofons Madonas novada bibliotēkas pagalmā. Laipni aicinām rakstošos un lasošos iesaistīties Dzejas dienas aktivitātēs, jo Dzejas stundu ievadīs R. Blaumaņa Madonas Tautas teātra aktieri, lasot L. Brieža dzeju, tad dosim iespēju ikvienam atšķirt kādu no autora grāmatām un nolasīt dzejoli, kas tieši tajā mirklī jūs būs uzrunājis. Tā sūtīsim labas veselības vēlējumus un dzejas vārdus kopā ar rudens vēju mūsu novadniekam L. Briedim. Dzeja - tās ir noskaņas, sajūtas, acumirkļi, ceļojums laikā un telpā, neatbildētie un nekad arī neatbildamie jautājumi, sevis izzināšana un pašapliecināšanās.

Aicinām rakstošos novada autorus piedalīties brīvā mikrofona lasījumos, jo vārdi, ja reiz uzrakstīti, vēlas tikt izlasīti un sadzirdēti. Nav svarīgi, kurai vecuma grupai Tu sevi pieskaiti, ja Tu radi, Tu dzīvo pilnasinīgi. Mēs piedāvājam iespēju Tev dzejas valodā uzrunāt pārējos! Atnāc un uzdrīksties!

‌Laipni gaidām ceturtdienas pēcpusdienā bibliotēkas pagalmā! Lietus gadījumā - bibliotēkā.

Madonas Valsts ģimnāzijā 19.novembrī pulksten 14:20.
Madonas novada bibliotēkā 19.novembrī pulksten 17:00.

Ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja: Sarmīte Radiņa.
Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas Pakalpojumu nodaļas vadītāja Daiga Poča-Lapiņa
Tālr.nr.: 648 20912.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums