.

KORI SADZIED ĒRGĻOS!

iesūtīts: 2023.04.04 09:57
2023. gada 1. aprīlī plkst. 16.00 Ērgļu saieta namā izskanēja koncerts “Kori sadzied Ērgļos”, kas, protams, bija koru sadziedāšanās pasākums ceļā uz Dziesmu svētkiem, jo visi gatavojamies šī gada atbildīgākajam kultūras notikumam – XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. Kaut arī 1. aprīlis – Joku diena, tomēr vēlme dziedāt bija visai nopietna, jo dziedātājiem jāsmeļas iedvesma tālākai virzībai caur koru skatēm uz svētku Noslēguma koncertu “Kopā Augšup” un Koru lielkoncertu “Tīrums. Dziesmas ceļš”.

Koncertā piedalījās astoņi kori, kuri, protams, izdziedāja XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku koncertu repertuāra dziesmas. Koncerta mākslinieciskā vadītāja bija jaukto koru “ĒRGĻI”, “WENDEN” un Vīru koru “LATVIS” un “CĒSIS” diriģente Marika Slotina – Brante.  Koncerts izvērtās piepildīts un apjomīgs, jo visi kori - Cēsu Kultūras centra jauktais koris WENDEN (diriģente Marika Slotina - Brante, kormeistare Elita Giptere), Amatas kultūras centra Vīru koris “CĒSIS” (diriģente Marika Slotina- Brante), Rīgas Latviešu biedrības Vīru koris “LATVIS” (diriģente Marika Slotina- Brante, kormeistars Kārlis Hammers), Inešu pagasta VECPIEBALGAS MUIŽAS KORIS (diriģents Jānis Rijnieks), Sauleskalna tautas nama Vīru koris “GAIZIŅŠ”, (Diriģente Antra Melbārde, Madonas pilsētas kultūras nama Jauktais koris “MADONA” (diriģents Jānis Rijnieks), PRAULIENAS PAGASTA JAUKTAIS KORIS  (diriģents Jānis Rijnieks, Ieva Hartmane) un, protams, mājinieki - Ērgļu saieta nama jauktais koris “ĒRGĻI” /diriģente Marika Slotina – Brante/ dziedāja trīs dziesmas.

Koncerta norisē bija gana daudz izaicinājumu. Vispirms jau - vīrusa dēļ uz pasākumu nevarēja ierasties triju koru diriģents Jānis Rijnieks. Jāuzteic drosmīgie kora dziedātāji, kas nesamulsa šajā situācijā, un paļāvās uz Marikas Slotinas- Brantes un Antras Melbārdes vadību un stingro diriģenta roku.  Liels pārbaudījums arī koncertmeistarēm - Ievai Hartmanei un Ingai Eihentālei, kā arī solistiem- Dacei Mālniecei, Jānim Liepiņam un Sintijai Paeglei.

   Koncerta noslēgumā, kā ierasts, visu koru dziedātāji vienojās kopkorī, atskaņojot dziesmas - “Rīta un vakara dziesma”, “Lec, saulīte” un “Dvēseles dziesma”. Beigu daļā pateicību no Ērgļu apvienības vadītājas Elitas Ūdres un Ērgļu saieta nama vadītājas Sandras Avotiņas saņēma visi kori, par spēku un izturību, kopjot Dziesmu un Deju svētku tradīciju un radošu veikumu koncertā “Kori sadzied Ērgļos”!   

Visbeidzot, skanot neiztrūkstošajai dziesmai “Pūt, vējiņi”, kopkora priekšā tika aicināts arī Ērgļu un Latvijas leģendārais diriģents Jānis Sprancmanis. Tas bija emocionāls brīdis visiem dziedātājiem un pašam maestro.

Paldies visiem dziedātājiem, diriģentiem un skatītājiem. Dziesmām un emocijām bagātā vakara galvenā atziņa - ESAM GATAVI DZIESMU SVĒTKU ATLASES SKATĒM!

UZ TIKŠANOS XXVII VISPĀRĒJOS LATVIEŠU DZIESMU UN XVII DEJU SVĒTKOS RĪGĀ!

Informāciju sagatavoja:  Ērgļu saieta nama vadītāja Sandra Avotiņa

 

 

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums