PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Cesvaines pilī - Korejas kinoprojekta uzņemšanas darbi.

iesūtīts: 2023.02.07 17:55
No 12. februāra līdz 17. februārim Cesvaines pils telpās norisināsies nozīmīga Korejas kinoprojekta — spēlfilmas “HARBIN” uzņemšanas darbi.

Filmas sižets atspoguļos vēsturiskus notikumus, kas 1909. gadā norisinājās Vladivostokā (Krievijā) un Harbinā, kur galvenais varonis ar Korejas neatkarības pretošanās grupu cīnījās pret Japānas impērijas militārajiem spēkiem un, riskējot ar savu dzīvību, nonāvēja imperatoriskās Japānas slepenās padomes prezidentu Ito Hirobumikas. Filma stāstīs par Korejas vēstures lielāko varoni Anu Junggeunu, kurš bija neatkarības cīnītājs pret Japānas koloniālajiem valdniekiem.

Filmas uzņemšanas darbus Latvijā īsteno producentu kompānija “Film Angels Studio” sadarbībā ar Dienvidkorejas kompāniju “Hive Media Corp.” un franču kompāniju “Keystone Films”.

Kompānija “Film Angels Studio” kopš 2002. gada nodarbojas ar filmu, TV reklāmu un mūzikas video producēšanu. 2007. gadā uz ekrāniem iznāca “Film Angels Studio” producētā spēlfilma “Vogelfrei”, bet 2018. gadā pirmizrādi piedzīvoja programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” filma “Homo Novus”, kas kļuva par tā gada vienu no skatītākajām filmām Latvijā. 2022. gadā uz kinoekrāniem nonāca Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas kopražojuma spiegu trilleris “Suflieris” ar Kasparu Znotiņu un Agnesi Budovsku galvenajās lomās. Paralēli pašmāju filmu veidošanai “Film Angels Studio” nodarbojas ar starptautisku filmu un reklāmas projektu filmēšanas servisu Latvijā. “Film Angels Studio” šis jau ir trešais kopdarbs ar Dienvidkoreju, kā arī veiksmīga sadarbība Āzijā izveidojusies arī ar Japānu un Honkongu.

Filmēšanas darbi noritēs ne tikai Cesvainē, bet arī Rīgā, Reņģē, Stendē, Kuldīgā un Liepājā. Filmēšanā piedalīsies vairāki latviešu aktieri – Guna Zariņa, Lauris Subatnieks, Arnolds Osis, Aleksandrs Malikovs un 400 masu skatu dalībnieki.

Projektu Latvijā atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra saskaņā ar 2022. gada valsts budžeta līdzfinansējuma konkursu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā.


Foto no Skrides fonda arhīva.

Par filmu: https://www.filmneweurope.com/news/latvia-news/item/124436-korean-historical-spy-film-harbin-starts-shooting-in-latvia


Informāciju sagatavoja: Cesvaines pils vadītāja Linda Bakmane

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums