PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonā uzstāsies eksperimentālās mūziķes no Ukrainas

iesūtīts: 2022.12.06 08:32
17. decembrī, 18:00 MABOCA galerijā Visuma Centrs 2 (Poruka ielā 4, Madonā) noritēs eksperimentālās mūzikas koncertvakars, kurā piedalīsies projekti no Ukrainas bryozone un Maryana Klochko, kā arī pašmāju mūziķi Svēte un UG UG UGG UGG. Sadarbībā ar MABOCA pasākumu rīko biedrība Skaņu mežs un novatoriskās mūzikas platforma SHAPE+. Pasākumu, kas notiek Skaņu meža koncertsērijas “1-2 cauri!” ietvaros, atbalsta Gētes institūts Latvijā, Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa un LR Kultūras ministrija. Ieeja bezmaksas.

Ganna Brižata jeb bryozone ir elektroniskā mūziķe no Dienvidukrainas. Viņa ir Odesas izdevniecības система līdzdibinātāja, kā arī festivāla ODS rīkotāja. Bryozone īpaši rūpīgi strādā gan pie atmosfēriskiem vokāliem rotāto kompozīciju koposkata, gan individuālām tekstūrām, no kurām tās veidotas.  

https://muscut.bandcamp.com/track/bryozone-smoothy-flow 

Mariana Kločko - plakātos un intertnetā stilizēta kā Maryana Klochko - ir elektroniskās mūzikas producente no Kijevas. Mūziķe uzsver, ka savos darbos tematiski pievērsusies zemapziņai, kā arī robežpunktiem starp iztēli un realitāti. Kločko mūzikas radīšanu uztver kā stāstniecības formu un savā mūzikā “saklausa” attēlus, ko vizuālā mākslā radīt būtu grūti. Kločko studējusi interjera dizainu un ir iedvesmojusies no popmūzikas, klubu mūzikas un post-apokaliptiska folka.

https://jollies.bandcamp.com/track/maryana-klochko-forma-ozera 

bryozone un Maryana Klochko ir novatoriskajai mūzikai un audiovizuālajai mākslai veltītās platformas SHAPE+ dalībnieces. To atbalsta ES programma “Radošā Eiropa”. 

Svēte ir harsh noise un black metāla mūzikas izpildītājs, kā arī leibla Sāpes Skaņas īpašnieks, zināms no grupām Velnezers, Stabs un New Wavy. Caur gadiem arī ir tapuši solo ieraksti, tie ir dzirdami šeit: https://svete.bandcamp.com/album/b-gonis-un-pavadonis-pils-tas-pame-anas-st-sts

UG UG UGG UGG ir Uģa Jansona eksperimentālās elektronikas mūzikas projekts. Jansons to raksturo šādi:  “Lēna viļņu izpēte, tā mazliet atgādina transu pēc trešās negulētās nakts.

Pēcāk lēnie viļņi pārtop improvizētē ballītē, skaņas laboratorijā brīdī, kad visas mēģenes saplīsušas trīcošo roku un spēcīgās rezonases dēļ.”

https://uguguggugg.bandcamp.com/album/pusm-a-kr-ze-kas-ilgst-pusi-m-a 

Vairāk info:

www.shapeplatform.eu

www.skanumezs.lv

 Informāciju iesūtīja "MABOCA galerijā Visuma Centrs 2" vadītāja Margrieta Griestiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums