PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Pieteikšanās Vidzemes mākslinieku izstādei “Zeme deg”

iesūtīts: 2022.11.24 10:25
VIDZEMES MĀKSLINIEKU TIKŠANĀS kopīgā pavasara izstādē ir kļuvusi par iedvesmojošu tradīciju – Madonas, Cēsu, Valmieras, Siguldas, Alūksnes, Valkas un Limbažu novados. Šogad tā būs MADONA – Vidzemes augstienes sirds, ar savām kultūrvēsturiskajām un mākslas tradīcijām. Īpaši nozīmīga šī izstāde būs Madonas novadpētniecības un mākslas muzejam, kura būs pirmā izstāde pēc renovācijas darbiem, ar kuru tiks atkal vērtas durvis Izstāžu zālēs apmeklētājiem un mākslas cienītājiem.

Katra vieta rada savu ritma, krāsu un kontrastu izjūtu. Madonas ikdienas krāsas atšķiras no Gulbenes, bet Rūjienas no Valkas un Valmieras no Alūksnes. Vidzemes mākslinieku izstāde ir kopā sanākšana, savstarpējā satikšanās, arī jaunas iepazīšanās un savstarpējo krāsu sinerģija. Vidzemes mākslai ir sava garša, elpa un savs raksturs, kuru vēlamies parādīt prasīgajam apmeklētājam.

Izstādes tēma ir “ZEME DEG”, tā var tikt interpretēta visplašākajos formātos– kā reālie notikumi, kā ideja, kā asociācija, kā burtiska zīme, kā sajūtas, domas vai krāsas. Izstādes tēma izvēlēta, lai aktualizētu pasaulē un valstī notiekošos sāpīgos procesus -ekonomisko krīzi, nesaskaņas, COVID19, nelabvēlīgās situācijas ģimenēs, badu pasaulē, politisko spēku spēles, karus, plūdus, ugunsgrēkus, bezspēcību un citas lietas, kas mūsu sajūtās liek “zemei degt zem kājām”.

Tēma ir izvēlēta, lai aktualizētu un runātu par krīzes tēmām, kas ikdienā ir mums blakus esošas, un katram māksliniekam šī tēma var būt sava – iekšēja, ārēja, tuvāka vai tālāka, lokāla vai pasaulīga.

Izstādes tematika izvēlēta ar nolūku izglītot apmeklētāju par to, kā māksla un mākslinieki var runāt par neērtām vai ļoti aktuālām tēmām caur dažādiem izteiksmes līdzekļiem - glezniecības, grafikas, tēlniecības, keramikas, metāla, ādas, stikla, tekstila, fotogrāfijās, video un citām netradicionālām tehnikām  un autortehnikām. Tāpat arī likt aizdomāties par to, cik daudz un dažādas ir problēmas, pie kurām ir jāstrādā, lai būtu gan iekšējs, gan pasaulīgs miers.

Mākslinieku darbu pieteikšanās izstādei līdz 2023. gada 31.janvārim arī elektroniski: https://forms.gle/vPib6hy29G3f9jeGA

Vai pieteikuma anketu sūtot izstādes kuratorei Elīnai Krupko uz e-pasta adresi – elina.krupko@madona.lv, tālr.27637785.

Nolikums un pieteikuma veidlapa www.madonasmuzejs.lv.

Darbu iesniegšana Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā līdz 2023.gada 20. februārim.

Uz tikšanos 3.martā!* 

*Izstādes norises laiks var tikt mainīts, atkarībā no renovācijas darbu pabeigšanas.


Informāciju sagatavoja: E.Krupko, Mākslas nodaļas vadītāja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums