PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Aicinām skatītājus uz deju dienu Madonā - 21. maijā!

iesūtīts: 2022.05.16 15:39
Starptautiskajā dejas dienā, 29. aprīlī, latviešu skatuviskās dejas dejotāji uzsāka ceļu uz Dziesmu un Deju svētkiem 2023. gadā!

Laikā līdz 6. jūnijam visā Latvijā notiek XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku deju lieluzveduma „Mūžīgais dzinējs” metodiskais seminārs repertuāra pārbaudei. 
Semināru mērķis ir nodrošināt latviešu skatuviskās dejas kolektīvu gatavošanos un repertuāra pilnvērtīgu apgūšanu deju lieluzvedumam “Mūžīgais dzinējs”. Deju autori un novadu virsvadītāji kopā ar kolektīvu vadītājiem semināru noslēgumā pārrunās turpmākos soļus repertuāra apguves pilnveidei, lai turpinātu gatavošanos XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem. 

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieluzvedumam “Mūžīgais dzinējs” kopumā gatavojas  650 jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi no Latvijas un diasporas.

Deju lieluzvedums “Mūžīgais dzinējs” iecerēts kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto, viesojoties Latvijas novados, iepazīstot vietējo tradīcijas, paražas un atklājot katras vietas unikālo dzīvesziņu. Radošo komandu veido mākslinieciskie vadītāji Jānis Purviņš un Jānis Ērglis, koncepcijas autori un režisori Madara Gruntmane-Dujana un Kaspars Bērziņš, režisors–inscenētājs Kārlis Krūmiņš, scenogrāfs Didzis Jaunzems, muzikālais vadītājs Rihards Zaļupe un video māksliniece Katrīna Neiburga.

MADONĀ skatītājus un atbalstītājus aicinām uz līdzijušanu 21. maijā. Piedalīsies gan Madonas novada, gan arī Aizkraukles novada deju kolektīvi.


‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
‌Madonas novada Centrālās administrācijas 
‌attīstības nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums