PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Šogad „Baznīcu nakts” un „Atvērto baznīcu diena” notiks 28. maijā

iesūtīts: 2022.05.13 16:08
Šogad Baznīcu nakts Latvijā norisināsies jau septīto gadu. Notikums ir kļuvis par garīgu kultūras pieredzi visas Latvijas dzīvē, ik gadu apvienojot vairāk nekā 100 dievnamu, kur ar dažādiem pasākumiem apmeklētāji tiek aicināti iepazīt baznīcu, tās kultūras un garīgās vērtības. Baznīcu nakts pasākumi ir piemēroti ģimenēm, draugu grupām un individuāliem apmeklētājiem, un dalība tajos ir bez maksas.

Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai ir atceļojusi no Austrijas un Čehijas. Pirms 13 gadiem Baznīcu nakts  aizsākās Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam tas norisinājās arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Igaunijā, bet no 2014. gada – Latvijā. 
Baznīcu nakti no algotā darba brīvajā laikā organizē domubiedru grupa - nodibinājums "Baznīcu nakts fonds". Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji. Baznīcu nakts ir aizsākusies un notiek, pateicoties cilvēku brīvprātīgam darbam un atbalstam. Liela pateicība katram, kurš ir veltījis savu laiku un radošos spēkus. 

Baznīcu nakts programma skatāma ŠEIT.

Esiet aicināti uz Baznīcas nakts pasākumiem:

Nāc un esi viesis – izbaudi mūziku, mākslu, arhitektūru, sarunas, dziesmas, klusumu un lūgšanu.
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums