.

Piektdienas vakars Madonā ar Latvijas un Francijas vadošajiem džeza mūziķiem

iesūtīts: 2021.10.04 10:37
Turpinot Madonas novada pašvaldības un Francijas institūta Latvijā ilggadējo sadarbību, piedāvājam Madoniešiem un viesiem baudīt neaizmirstamu augstas klases džeza mūzikas koncertu. 8. oktobrī plkst. 19.00 Madonas pilsētas kultūras namā Džeza mūzikas vakarā uzstāsies šī brīža vadošie džeza mūziķi gan Francijā gan Latvijā - Sclavis-Pifarély-Courtois Trio (Francija) un ilggadēji džeza mūzikas pazinēji - Kristaps Vanadziņš Trio (Latvija).

Koncerta pirmajā daļā - Sclavis-Pifarély-Courtois Trio  (Francija) ar koncertprogrammu “Chamber Jazz by French Masters”.

Kamerdžeza trio veido klarnetists Luiss Sclavis, vijolnieks Dominiks Pifarély un čellists Vinsents Courtois.

Pirmo reizi ilggadējie kolēģi apvienojušies trio 2017.gadā ierakstot albumu “Asian Fields Variations. Visi trīs ir vadošie mūziķi mūsdienu franču radošajā mūzikā: var teikt, ka šī ir jauna grupa ar senu vēsturi. Sclavis un Pifarély kopā muzicē jau 35 gadus, Sclavis un Courtois – 20 gadus. Kā dzirdams ierakstos, gadu gaitā džeza improvizatori  ir saglabājuši spēju pārsteigt viens otru – un savus klausītājus. Viņu svarīgākās īpašības ir možums un svaigums: “Mēs vienmēr balstāmies uz dažādo muzicēšanas pieredzi, šī pieredze atspoguļojas tajā, ko mēs rakstām, un tajā, ko spēlējam. Mēs vienmēr mēģinām ieviest ko jaunu savos projektos, un turpinām iet dziļumā.”

Klarnete, vijole un čells raksturo kamermūzikas ievirzi, lai arī katram no mūziķiem  ir arī savs rokraksts, tomēr Dominika Pifarélija skaņdarbi šajā trio izceļas visspilgtāk.

Koncerta otrajā daļā - Kristaps Vanadziņš Trio ar  koncertprogrammu “Mīlestības dārzs ir aizaudzis”.‌

Kristaps Vanadziņš – viens no spožākajiem Latvijas mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas telpā atgriezis arī džeza trio sastāvus. Vanadziņa džeza ansambļu repertuārā vienmēr saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes.

Kristaps Vanadziņš darbojies kā mūziķis un producents vairākos ierakstos. 2020 gadā producējis divus lieliskus ierakstus: Jolantas Gulbes - Paškevičas “Gaisma krīt” un Ievas Kerēvicas albuma “Centerwise” izdošanu. Teju 10 gadu garumā Kristaps bijis līdzdalīgs muzikālajā un dejas ikgadējā koncertšovā ‘’Cabaret’’ sagatavošanas procesos. Vairākus gadus darbojas arī kā mākslinieciskais vadītājs Dailes nama mūzikas salonā, kur veidotas virkne populāru programmu

Pašreizējo sastāvu veido ilggadēji džeza mūzikas pazinēji: pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Trio uzstājies dažādos festivālos un koncertos gan Latvijā, gan ārvalstīs.

 

‌Koncerts 2 daļās, pie galdiņiem.

Ierobežojumu dēļ kafejnīca nedarbosies, biļetes cenā (pie galdiņiem) iekļautas uzkodas un dzērieni.

Ieejas maksa: EUR 15,00 (pie galdiņa); EUR 10,00 (balkonā un pēdējās 2 rindās zālē).

‌Biļetes pieejamas: Madonas pilsētas kultūras nama kasē un visās “Biļešu Paradīze” kasēs.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, ieejas biļete un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

 

Organizē: Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums