PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Uz kino ekrāniem Latvijā nonākusi daudzsēriju spēlfilma “Emīlija. Latvijas preses karaliene”

iesūtīts: 2021.10.01 08:40
Kino apmeklētājiem Latvijā no šī gada 1. oktobra būs vēl nebijusi iespēja daudzsēriju filmu "Emīlija. Latvijas preses karaliene" kinoteātros skatīt vairākos seansos, kur viena seansa laikā tiks izrādītas divas sērijas.

Daudzsēriju filma "Emīlija. Latvijas preses karaliene" septiņās sērijās ir stāsts par starpkaru Latvijas preses karalieni – "Jaunāko ziņu" un "Atpūtas" izdevēju Emīliju Benjamiņu, kuras personība, bagātība un traģiskais liktenis ir kļuvuši par Latvijas vēstures leģendu.

Filmas stāsts sešās spēlfilmās un vienā dokumentālā sērijā aptver laika periodu no Emīlijas Benjamiņas izdotā žurnāla "Atpūta" pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā. Katra sērija atspoguļo kādu zīmīgu Emīlijas Benjamiņas dzīves posmu, parādot dažādas viņas personības šķautnes, – ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados un beigu beigās pašas darbinieku nodevību. Ar šo spēcīgo sievieti stāsta centrā filmā tiks parādīta Latvijas sabiedrība visā tās krāsainībā, un skatītājiem pazīstamas būs daudzas vēsturiskas personas – Antons Benjamiņš, Jānis Benjamiņš, Kārlis Skalbe, Jānis Ziemeļnieks, Vilis Lācis, Jānis Kārkliņš, Annija Simsone, Pēteris Blaus, Jūlijs Lācis, Augusts Kirhenšteins.

Sešas aktierkino sērijas ir autoru mākslinieciska interpretācija par galveno varoni un vēsturiskajiem notikumiem, bet septītā sērija ietver dokumentālas liecības par filmas varoņiem, viņu prototipiem pēcnācēju atmiņās mūsdienās. Filmas stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem un reālām personām, bet daži tēli, to raksturi, ainas un notikumi ir izdomāti radošajā procesā, lai atspoguļotu notikumus un radītu filmas dramaturģisko stāstu. Filmu veidojuši režisori Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, Kristīne Želve, Gints Grūbe.

Emīlijas Benjamiņas lomā būs redzama aktrise Guna Zariņa, Antonu Benjamiņu atveido Juris Bartkevičs, Jāni Benjamiņu – Raimonds Celms, seriālā filmējušies arī daudzi citi pazīstami aktieri: Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa, Artūrs Skrastiņš, Anta Aizupe, Ģirts Krūmiņš, "Jaunāko ziņu" un "Atpūtas" redakcijas darbiniekus atveido Uldis Anže, Jēkabs Reinis, Lauris Dzelzītis, Dainis Gaidelis, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Arnolds Osis un citi.

Kino apmeklētājiem Latvijā no šī gada 1. oktobra būs vēl nebijusi iespēja daudzsēriju filmu "Emīlija. Latvijas preses karaliene" kinoteātros skatīt vairākos seansos, kur viena seansa laikā tiks izrādītas divas sērijas.

Plānots, ka Madonas kinoteātrī “Vidzeme” pirmās divas sērijas būs skatāmas svētdien, 3.oktobrī, savukārt 24.oktobrī – visas septiņas sērijas, kad Madonā viesosies arī filmas radošā komanda  - režisors Dāvis Sīmanis, aktieri- Emīlijas atveidotāja Guna Zariņa, Viļa Lāča atveidotājs Jēkabs Reinis un aktieris Kaspars Zāle, kas atveido Ziemeļnieku. 

 

Daudzsēriju spēlfilmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” seansu plāns Madonas kinoteātrī “Vidzeme”:

1.un 2.sērija

Svētdien, 03.10. plkst.16.00

Otrdien, 05.10. plkst.18.00

Svētdien, 17.10. plkst.14.00

3.un 4.sērija

Svētdien, 10.10. plkst.16.00

Otrdien, 12.10. plkst.18.00

Svētdien, 17.10. plkst.16.00

7.sērija (dokumentāls stāsts)

Piektdien, 08.10. plkst.18.00

Svētdien, 10.10. plkst.15.00

Svētdien, 24.oktobrī būs iespēja noskatīties pilnīgi visas daudzsēriju spēlfilmas sērijas.

Plkst. 10.00  1.un 2.sēriju

Plkst. 12.00  3.un 4.sēriju

Plkst. 13.30 – tikšanās ar filmas radošo komandu

Plkst. 15.00  5.un 6.sēriju

Plkst. 17.00   7.sēriju (dokumentāls stāsts)

 

Biļešu cena:

3EUR (katras 2 sērijas)

10EUR - abonements uz visām sērijām ar iespēju apmeklēt sērijas jebkurā no pieejamajiem izrādīšanas laikiem pēc izvēles.

 

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

Abonementu iespējams iegādāties tikai kinoteātra “Vidzeme” kasē.

 

Apmeklējot kinoseansus jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Seansu plānā iespējamas izmaiņas! Sekojiet līdzi informācijai!

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums