PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas muzejs ver durvis apmeklētājiem

iesūtīts: 2021.06.03 16:41
1.jūnijā Ministru kabinets lēma individuāliem apmeklējumiem atvērt bibliotēkas, muzeju un tiem radniecīgu mākslas un vēstures eksponēšanas vietu – muzejisko priekšmetu krātuvju un ekspozīciju, mākslas galeriju, kultūras centru, piemiņas vietu, arhīvu un citu kultūrvietu telpas.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs ir gandarīts, ka šī ziņa saskan ar Madonas pilsētas svētkiem, tādēļ ar prieku ziņojam, ka muzeja Izstāžu zāļu durvis veram ar 5. jūniju, savukārt Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuve – 8.jūnijā.

Madonas muzejs, tāpat kā citi Latvijas muzeji, bija slēgts no 2020. gada 21. decembra un šajā laikā apmeklētājiem neredzētas palika divas jaunatklātās izstādes. Līdz ar muzeja atvēršanu piedāvāsim apskatīt abas šīs izstādes: “Zināmais un nezināmais Jānis Brekte” un “Madonas slimnīcai 90” / No tevis jau neprasa daudz, no tevis prasa visu. No jauna foajē piedāvāsim izstādi “Vecā pletīzera stāsts”.

Ņemot vērā, ka savas durvis veram 5.jūnijā, kas ir pilsētas svētku diena, Izstāžu zāļu pagalmā no plkst. 11:00 – 18:00 būs iespēja aplūkot “pūra vēdināšanu”, kā arī fotogrāfiju izstādi ārtelpā. Ir tikai viens nosacījums – labs un saulains laiks, jo lietus gadījumā šīs aktivitātes tiks atceltas.

Muzeja atvēršana saistīta ar stingriem epidemioloģiskiem norādījumiem, kas jāievēro muzeja darbiniekiem un apmeklētājiem. Šobrīd muzeji ir atvērti individuālam apmeklējumam vai apmeklētājiem, kas ir no vienas mājsaimniecības. Ieeja muzejā tikai ar masku. Aicinām izturēties atbildīgi un ievērot epidemiologu norādījums, lai muzeji būtu vaļā.

Muzeju var apmeklēt tikai tad, ja  nav saslimšanas simptomu, tāpat kā citās publiskās vietās, vēl arvien ir jāievēro 2m distance no citiem apmeklētājiem, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošos, jāievēro muzeja norādes par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu telpās un nepieciešams atsaukties darbinieku aicinājumiem. Reizi divās stundās pēc noteikta grafika, notiks telpu vēdināšana. Būs norādes par ieeju un izeju. Ja iespējams,  Drošības apsvērumu dēļ pašlaik nedarbosies skārienjūtīgie ekrāni. Bet ja būs kādas neskaidrības, mēs atbildēs un palīdzēsim.

Ja ir jautājumi, aicinām zvanīt uz tālr. 64823844 (Izstāžu zāles), 64822480 (muzeja direktore).

Ar apstiprināto sanitāro protokolu muzejiem, bibliotēkām un citām kultūras institūcijām var iepazīties Kultūras ministrijas mājas lapā.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par izstādēm un ieplānotajām aktivitātēm kā klātienē, tā virtuālajā vidē, muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv un sociālajos tīklos Facebook un Instagram.


‌Zane Grīnvalde 
‌Izglītojošā darba nodaļas vadītāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums