"Metožu karuselis " Madonā aizvadīts ar vērienu

iesūtīts: 2019.10.18 11:05
Laikā, kad īpaši aktuāla ir kompetenču pieeja mācību un darba procesā, bieži vien pietrūkst praktiski pielietojamu instrumentu, lai to veiksmīgi realizētu. Viens no šādiem, nepelnīti maz izmantotiem instrumentiem, ir spēles. Lai varētu gūt plašāku ieskatu dažādu spēles metožu praktiskā pielietošanā, šī gada 16. oktobrī Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā “KUBS” norisinājās praktiskais seminārs “Metožu karuselis”, ko rīkoja biedrība “Jaunieši Madonai”, sadarbībā ar Izglītojošo spēļu un metožu asociāciju.

Pasākuma dalībnieki - jaunatnes darbinieki, jaunatnes lietu speciālisti, pedagogi, karjeras konsultanti, psihologi, sociālie darbinieki, nodarbību un mācību vadītāji, un citi interesenti varēja noklausīties vairākas īslekcijas par neformālās izglītības metožu un spēļu izmantošanu mācību procesā, prasmi saglabāt dzīvē līdzsvaru un izvairīties no izdegšanas. Uzzināja arī, kā izveidot savu izglītojošo spēli.

Praktiskajā semināra daļā dalībnieki tika iepazīstināti un paši varēja izmēģināt vairāk kā 20 spēles veida izglītojošās metodes un apzināties to izmantošanas iespējas mācību un darba procesā.

Spēles ir radītas, lai tās būtu interesantas, aizraujošas, jautras, izaicinošas un iesaistošas. Caur spēlēm var veicināt jaunu zināšanu apguvi, sākot no valodas prasmēm, sociālām prasmēm un beidzot ar matemātikas un biznesa kompetencēm. Ir būtiski uzsvērt atgriezeniskās saites nozīmi pēc spēles apguves, lai akcentētu un definētu apgūtās prasmes, lai norādītu uz saikni starp spēli un apgūtajām kompetencēm, kas arī tika darīts Madonas “Metožu karuseļa” ietvaros.

Seminārā iegūtās zināšanas tā dalībniekiem palīdzēs interesantāk un jauniešiem saistošāk veidot savu darba procesu, padarot to interesantāku un mūsdienīgāku.

“Metožu karuselis” līdz šim bijis pieejams tikai Latvijas lielajās pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā. Tādēļ vēl jo lielāks gandarījums, ka, pateicoties Madonas novada pašvaldības finansiālam atbalstam NVO konkursa ietvaros, šādā aizraujošā, informatīvi un emocionāli uzlādējošā pasākumā vairāk kā 60 interesenti no mūsu un arī kaimiņu novadiem, plašo metožu klāstu varēja apgūt uz vietas Madonā.

Paldies, lieliski, super, motivējoši, iedvesmojoši, turbo spēcīgi, gribu vēl! Šādiem un līdzīgiem epitetiem dalībnieki pauda savas emocijas, aicināti vienā vārdā raksturot kopā pavadīto dienu.  Atliek cerēt, ka “Metožu karuselis” vēl kādreiz savu virpuli iegriezīs Madonā un bagātinās mūs ar zināšanām par jaunām spēlēm, metodēm, iespējām.

 

Indra Veipa

Biedrības “Jaunieši Madonai”

Valdes locekle

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums