Aicina vidusskolas vecuma jauniešus pieteikties Latvijas Kultūras kanona konkursam

iesūtīts: 2017.10.06 11:34
Latvijas vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu un mākslas un mūzikas skolu vecāko kursu skolēni tiek aicināti pieteikties sestajam Latvijas Kultūras kanona konkursam, kurā jauniešiem būs iespēja veidot kultūras kanona mājas lapai un Latvijas valsts simtgadei veltītu mediju saturu.

 Jau sesto gadu Latvijas Kultūras akadēmija sniedz vidusskolas vecuma jauniešiem iespēju līdzdarboties kultūras mantojuma popularizēšanā un komunikācijā, organizējot Latvijas Kultūras kanona konkursu. Ik gadu konkursa tēma tiek mainīta, piedāvājot skolēniem dažādus ar kultūras aktualitātēm, kultūras mantojumu, tradīcijām un Latvijas Kultūras kanonu saistītus uzdevumus. Šogad konkurss sevi piesaka ar moto „Kultūras kanona stāsti, ziņas un vēstis Latvijas cilvēkiem nākamajā simtgadē", kā rezultātu paredzot jaunu kultūras kanona mājas lapai un Latvijas simtgadei veltītu mediju saturu.

Konkurss tradicionāli norisinās trīs kārtās. Pirmā kārta visos Latvijas reģionos notiks novembra trešajā nedēļā (13.-17.novembris). Tajā komandām būs jāiepazīstas ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas atjaunoto Latvijas Kultūras kanona mājas lapu, jāizvēlas viena vērtība/kultūras artefakts, jāveic tā padziļināta izpēte, lai radītu savu piedāvājumu kanona mājas lapas papildināšanai. Katrā reģionā tiks izvēlētas divas labākas komandas, kas piedalīsies konkursa otrajā un trešajā kārtā. Otrā kārta būs seminārs, kurā  skolēni apgūs mediju satura izstrādes pamatprincipus. Savukārt janvārī, kad norisināsies konkursa fināls, komandas klātienē saņems uzdevumu, kas testēs finālistu erudīciju Latvijas kultūras kanona kontekstā. Tas paredzēs ar kultūras mantojumu un Latvijas kultūras kanonu saistītu mediju satura izstrādi konkrētam medijam ar konkrētu vēstījumu Latvijas simtgades un Eiropas kultūras mantojuma gada kontekstā.

Lai pieteiktos konkursam, ir jānokomplektē komanda  trīs skolēnu un viena skolotāja sastāvā  un līdz 2017. gada 1. novembrim jāaizpilda pieteikuma forma tiešsaistē: http://ej.uz/Kanona_konkurss_2017.

Latvijas Kultūras kanona konkursu vidusskolēniem „Kultūras kanona vēstis Latvijas nākošajā simtgadē” organizē Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Valsts izglītības satura centru, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo kultūras centru un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju. Informatīvie atbalstītāji: E-klase un Chaula.lv.

Ar konkursa norises gaitu var iepazīties Latvijas Kultūras kanona mājas lapā www.kulturaskanons.lv, Facebook lapā https://www.facebook.com/kulturaskanons  un Latvijas Kultūras akadēmijas mājas lapā www.lka.edu.lv.

Informāciju sagatavoja: Nadīna Rutka, tālr. 29969371, nadina.rutka@gmail.com



‌Informāciju ievietoja
‌Indra Veipa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums