Kalsnavieši iesaistās starpnovadu vides projektā

iesūtīts: 2017.08.30 09:56
No 2017.gada 15.-17.augustam Rankas pagasta Gaujasrēveļos norisinājās mācības „Izmest – neizmest”, kuru laikā dalībnieki no Gulbenes, Jaunpiebalgas, Madonas un Strenču novadiem mācījās par lietu dzīves cikla pagarināšanu un aktīvu atpūtu dabā. No Madonas novada projektā piedalās biedrība "Kalsnavas jaunieši".

Biedrība „homo ecos:” dalījās ar zināšanām par to, kā no šķietami nevajadzīgām lietām – stikla pudelēm, trikotāžas izstrādājumiem un audumiem – radīt stilīgus sadzīves priekšmetus un aksesuārus: glāzes, svečturus, somas, dzīvnieku rotaļlietas, vaskadrānas u.c. Savukārt kopā ar Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas biedriem dalībnieki apguva spēles, aktivitātes un knifus, kas jāzina, ejot pārgājienā un dzīvojot dabā.

Papildus mācībām tika paveikts arī kopīgs labais darbs, palīdzot Baskāju takas tapšanā pie Rankas jauniešu iniciatīvu centra „B.u.M.s.”. Pēc mācībām visas partnerorganizācijas dalīsies ar gūtajām zināšanām savos novados.

Projektu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds un Gulbenes novada dome. Projekta partneri ir Gaujas fonds, biedrība „Kalsnavas jaunieši”, Strenču novada vidusskola, biedrība „Vidzemes dabas skola”, Lejasciema jauniešu centrs „Pulss” un Gulbenes novada jauniešu centrs „Bāze”.

Sagatavoja:

Ilze Vanaga

Projekta „Kuš! Zāle aug!” koordinatore

T. 26671943

  

Materiālu ievietoja 
‌Indra Veipa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums