Aizvadīta 10. Madonas novada Jauniešu diena

iesūtīts: 2022.08.24 13:29
20. augustā aizvadīta tradicionālā Madonas novada Jauniešu diena ar nosaukumu “Cita lieta!”.

Mēģinot iedzīvināt jaunas teritorijas, par norises vietu tika izvēlēts līdz šim vēl plaši neizmantotais laukums Saules ielas 9a nama iekšpagalmā. 

Pasākuma informatīvi izzinošā daļa bija saistīta ar jauniešu fizisko un emocionālo veselību. Sadarbībā ar "VCA poliklīnika" Madonas doktorātu, jaunieši varēja iesaistīties domu apmaiņā par reproduktīvo veselību. Uz sarunu par drošu seksu aicināja speciāliste - vecmāte Agnese Lemeševska. Savukārt, atbildes uz jautājumiem par psihoemocionālo veselību un palīdzības iespējām grūtā brīdī, sniedza sertificēta klīniskā un veselības, kā arī konsultatīvā psiholoģe Evija Rozenlauka, kura nesen sākusi darbu Madonas slimnīcā. Mēness aptieka bija parūpējusies par veselīgām dāvanām un karjeras izvēles piedāvājumu. Pusaudži labprāt iesaistījās sarunās, kā arī pētīja piedāvātos izdales materiālus.

Pasākumā “Cita lieta!” varēja apvienot patīkamo ar lietderīgo – gan iegūt noderīgu informāciju, gan baudīt dažādo aktivitāšu radošās un mākslinieciskās izpausmes.

Kopā ar grafiti mākslinieku Arvi Trečaku Jauniešu dienas dalībnieki veica pārvērtības, dodot  jaunu elpu visiem zināmajam sienas gleznojumam “Milda”. Tapa arī tradicionālā glezna – šoreiz saulespuķu tematikā. Ar prieku tika sadziedāts un sadancots kopā ar Zitu, Uvu un Jorenu. Arī radošajās darbnīcās cilvēku plūsma nerima visu dienu. Neizpalika spēles, atrakcijas un konkursiņi ar atbalstītāju sarūpētām balvām.

Vakarpusē Madonas novada Jauniešu dienu ar dzirkstoša humora pilniem iznācieniem kuplināja improvizācijas teātra “ĀrprāTS” mākslinieki no Rīgas. Savukārt, meldijas svētku balles apmeklētāju priekam nodrošināja mūziķi no Jēkabpils.

Organizatori, Madonas novada jauniešu dome, saka lielu PALDIES pasākuma atbalstītājiem un katram, kurš kuplināja Jauniešu dienu ar savu klātbūtni.

Foto - ŠEIT.


Indra Veipa
B‌CJ jaunatnes darbiniece
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums