Madonas novada pašvaldība augustā uzsāks jauniešu projekta "DZĪVO" īstenošanu!

iesūtīts: 2021.07.21 10:15
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) īsteno Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un JSPA izstrādātu īpašu atbalsta programmu Latvijas pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām, kas strādā ar jauniešiem. Programmas ietvaros Latvijas pašvaldības un nevalstiskās organizācijas 2021.gada maijā varēja iesniegt projektu pieteikumus finansējuma saņemšanai. Arī Madonas novads iesniedza savu projektu pieteikumu “Dzīvo” un ir viens no 47 apstiprinātajiem projektu pieteikumiem, saņemot finansējumu aktivitāšu nodrošināšanai Madonas novada jauniešiem.

Projekts “Dzīvo ”Madonas novada pašvaldībā tiks realizēts  no 2021. gada 1. augusta  līdz 31. decembrim un ir paredzēts jauniešiem vecumā no 13- 25 gadiem.

Projekta mērķis ir nodrošināt Madonas novada jauniešiem, viņu vēlmēm un interesēm atbilstošus pasākumus Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai, veicinot socializēšanās, savstarpējā atbalsta, brīvā laika saturīgas pavadīšanas, pašpilnveides un līdzdalības iemaņu apguvi.

Projekta galvenās aktivitātes plānots realizēt trīs posmos. Pirmajā posmā “SaDzīvo” projekta aktivitātes/ apmācības paredzētas jauniešiem – līderiem, kas vēlas iepazīt sevi, uzzināt kā nepazaudēt motivāciju, kā sasniegt savus mērķus. 2021.gada 18.augustā 20 jauniešiem paredzēta  nodarbība, kurā interaktīvā veidā, izmantojot neformālas izglītības metodes, varēs iepazīties ar  “7  panākumu bagātu jauniešu principiem”. Nodarbību vadīs  Kristaps Kravalis.

Otrais projekta posms “PieDzīvo” paredz aktivitātes, kad jaunieši, kas piedalījās pirmā posma aktivitātes, katrs piesaista citus jauniešus no savas dzīvesvietas un  kopā ar moderatorēm,  izmantojot neformālās izglītības metodes, veido komandas, socializējas un ģenerē idejas. Lai nostiprinātu iegūtās zināšanas un veidotu ciešākas jauniešu sasvstarpējās saites paredzēts kopīgs brauciens uz Mangaļsalu, ar mērķi piedzīvot nebijušas sajūtas, īpaši sagatavotā maršrutā meklējot apslēptas norādes, šifrētus ziņojumus un pildot dažādus uzdevumus. Piedzīvojums paredzēts  sevis izzināšanai un personīgo izaicinājumu pārvarēšanai. Otrā posma aktivitāšu  rezultātā, jauniešiem savstarpēji sadarbojoties, jānoorganizē pasākums(i)/aktivitāte(s) citiem sava pagasta, novada jauniešiem.

Trešajā posmā “IzDzīvo” projekta aktīvākajiem jauniešiem tiks organizēts noslēguma pārgājiens, piedzīvojums dabā, ar nakšņošanu mežā, ugunskura kurināšanu,  kopīgu maltīšu pagatavošanu un iedvesmas stāstiem pie ugunskura ,lai  iegūtu  jaunas sajūtas, izietu no komforta zonas, nostiprinātu draudzības un savstarpējās attiecības. Dalītos ar saviem iespaidiem par projektā piedzīvoto.

Ja vēlies piedalīties šajā piedzīvojumā, piesakies līdz 2021.gadam 10. augustam aizpildot ANKETU.


Informāciju sagatavoja: Inga Strazdiņa

Attīstības nodaļas vecākā speciālists ģimenes un jaunatnes politikas jomā

T: 27862080

E-pasts: inga.strazdina@madona.lv.


Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam ietvaros” 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums