Galerijas » Visa Madona dejo

21. oktobrī Madonas kultūras namā tika atklāta grāmata "Visa Madona dejo" – autoru Gundegas Juraševskas un Sarmītes Plūmes veltījums dzimtajai pilsētai Madonai un vismīļākajai skolotājai – Dzidrai Rubenei. Tajā vienā veselumā apkopots izcilās deju skolotājas dzīves gājums un nozīmīgais veikums latviešu tautas dejas mākslinieciskās kvalitātes celšanā Latvijā.

Ko šodien sevī ietver jēdziens “Madonas deju skola”? Kas joprojām ir dzīvs no Rubenes atstātā mantojuma? To varēja izjust īpaši veidotajā koncertā ar tādu pašu nosaukumu - “Visa Madona dejo”. Tajā piedalījās visu paaudžu dejotāji, izpildot gan Rubenes laika iemīļotākās dejas (Viļa Ozola “Klabdanci”, Harija Sūnas “Piebaldzēnus” un “Sudmaliņas”), gan viņas audzēkņu jaunrades (Andra Ezeriņa “Leivēris”, Jāņa Šķēles “Trimalnieks”), kā arī šodien veidotas horeogrāfijas. Pirmo reizi kopā varēja noskatīties pašas Dzidras Rubenes veidotās trīs dejas: “Madonas piecdancis”, “Rubenes polka” un “Melderdancis”. Īpaši muzikāls veltījums Dzidrai Rubenei - no Artura Kloppes ar savu “Madonas salona orķestri”.

Koncertā piedalījās: jauniešu deju kolektīvi “Rūdis” un “Cesvaine”, TDA “Vidzeme”, vidējās paaudzes deju kolektīvi “Vidzeme” un TDA “Lubāna”, senioru deju kolektīvi “Atvasara” un “Labākie gadi”, bērnu deju kolektīvi “Atspole” un “Pipariņi”.

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums