Galerijas » Rakstnieks PAR • AR rakstnieku

9. septembrī Cesvaines pilī AR Ingu Žoludi un Viesturu Vecgrāvi runājām PAR Jāni Poruku. Klausītāji guva ierosmi un pamudinājumu lasīt Poruku un par Poruku, lai celmu, "no kura izaug jaunā modernā [latviešu] rakstniecīb" (rakstnieks Viktors Eglītis, dzimis tepat kaimiņos, Sarkaņu pagastā), iepazītu tuvāk.
Pasākumā piedalījās dalībnieki no Cesvaines, Madonas, Sāvienas, Inčukalna, Carnikavas, Rīgas, Jelgavas un citām vietām! Vecākajai klausītājai, kādreizējai bibliotekārei, — 88 gadi. 
Kopīgi piedzīvojām dzejas stundu. Paldies aizrautīgajiem dzejas lasītājiem! Noskaidrojām, kuram Poruka dzejoļi palikuši mantojumā no vecmāmiņas un kurš dzimis vienā dienā ar Poruku… Paldies mūziķu duetam — Artūrs Grandānam un Lailai Jēkabsonei — par brīnišķīgajām porukiskajām noskaņām dziesmās un skaņdarbos!
Īpaša pateicība dzejniecei Andai Līcei, kura dalījās ar Jānim Porukam veltītu dzejoli.

Turpinājumā — kultūras mantojuma dienu pasākumā — ieskatījāmies Cesvaines pils arhitekta Hansa Grīzebaha projektētajās ēkās ārzemēs (paldies Ritai Mednei!), kā arī Baibas Putniņas dāvinājumā pils krājumam — Vulfu ģimenes un Cesvaines pils fotogrāfijās, kas datētas ar 20. gadsimta sākumu.

FOTO: Dace Skrauča, Inga Žolude, Laura Smudze, Linda Pētersone, Linda Vizuma, Sanita Dāboliņa
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums