Galerijas » O.Kalpaka atceres pasākumi Madonas novadā

2022. gada 6. janvārī pieminējām Latvijas Pirmās Neatkarīgās Armijas komandieri Oskaru Kalpaku (1882.6.janv.-1919.g.6.marts) viņa 140. gadadienā.
Taču š.g. 6. martā Madonas novadā norisinājās pulkveža O.Kalpaka atceres pasākumi - dienā, kad pirms 103 gadiem viņš krita varoņa nāvē tālu no dzimtās Vidzemes, Kurzemē - Brīvības cīņās sadursmē ar vāciešiem pie „Airītēm” Kurzemē.
6. marta rīts sākās ar svinīgo jaunsargu un zemessargu zvērestu nodošanu O.Kalpaka dzimtajās mājās “Liepsalas”, Ošupes pagastā, turpinājās ar ikgadējo ziedu nolikšanu Visagala kapos, viņa atdusas vietā, bet noslēdzās Ļaudonas kultūras namā ar tradicionālo O.Kalpaka pasākumu cikla "Kalpaka kauss" uzvarētāju apbalvošanu patriotiskās dzejas konkursā, zīmējumu konkursā, vēstures konkursā un erudīcijas konkursā un Nacionālo bruņoto spēku pūtēju orķestra grupas koncertu.
Pulkvedis O.Kalpaks ar savu uzņēmību un degsmi iestāties par Latvijas brīvību bija piemērs saviem laikabiedriem un pašreizējā Eiropas drošības situācijā ir piemērs arī mums. 

Foto: Dāvis Veckalniņš, LR Zemessardze, LR Aizsardzības ministrija.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums