Madonas iedzīvotāji pārstrādei nodevuši 1,2 tonnas savu laiku nokalpojušas elektrotehnikas

iesūtīts: 2022.06.03 09:59
Lai veicinātu iespējas iedzīvotājiem no nolietotās elektrotehnikas šķirties videi draudzīgā veidā, Latvijas Zaļais punkts kopā ar SIA “Eco Baltia vide”, “Tet” un “Maxima Latvija” no šā gada aprīļa Latvijā īsteno kampaņu “Elektrotehnikas šķirošanās tūre”. Tās pirmajā posmā nevajadzīgo tehniku konkrētos datumos bez maksas var nodot kādā no kampaņas tūres 28 pieturpunktiem pie veikaliem “Maxima”. Madonā un tuvējos reģionos dalībai akcijā pieteicās 50 iedzīvotāji, pārstrādei kopā nododot 1,2 tonnas iekārtu.

Katram kampaņas dalībniekam elektronikas nodošanas brīdī bija iespēja reģistrēties izlozei par veikalu tīkla “Maxima” dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā. Madonā to ieguva Aija un Andris. Ar uzvarētājiem kampaņas rīkotāji sazināsies individuāli.

Kampaņas organizētāji pateicas par atsaucību un dalību Vislatvijas “Elektrotehnikas šķirošanās tūrē” un aicina arī turpmāk šķirot mājsaimniecībās uzkrāto tehniku.

Nolietoto elektroniku var nodot atkritumu šķirošanas laukumos, kas šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 70. Mazo tehniku un izlietotās baterijas var nogādāt arī uz tirdzniecības vietām, kur novietotas speciālās šķirošanas kastes. Tādas atrodas arī veikalos “Maxima”. Sev tuvāko vietu, kur nodot nevajadzīgo tehniku, var atrast arī Latvijas Zaļā punkta mājas lapā - interaktīvajā kartē ŠEIT.

Kampaņas rīkotāji atgādina, ka visa veida elektrotehnika ir videi kaitīgie atkritumi. To sastāvā var būt bīstamas vielas, kas, nonākot dabā, var atstāt būtisku negatīvu ietekmi ne tikai uz apkārtējo vidi, bet arī uz cilvēka veselību. Tāpēc ir būtiski atbrīvoties no nokalpojušās un nevajadzīgās elektronikas videi draudzīgā veidā.

Kampaņas "Elektrotehnikas šķirošanās tūre" pirmais posms norisinās aprīlī un maijā, kad nolietoto tehniku iedzīvotāji aicināti nogādāt uz kampaņas 28 pieturpunktiem pie "Maxima" veikaliem vairāk nekā 20reģionos. Kampaņas otrajā posmā, kas norisināsies no 1. līdz 30. jūlijam, iedzīvotāji tiks aicināti tehniku nogādāt uz 58 atkritumu šķirošanas laukumiem visā Latvijā.  Plašāka informācija par kampaņu un balvu fondu pieejama ŠEIT.


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums