.

Nometne “Pirmklasīgais uz riteņiem” 03.08-07.08.2020.

iesūtīts: 2020.08.18 11:55
Jau 6. gadu noritēja dienas bērnu nometne 7-10 gadus veciem bērniem „Pirmklasīgais uz riteņiem”. Nometne nodrošina saturīgu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Bērni iepazina un izmēģināja prasmes jaunos sporta veidos, radošajās nodarbībās, tika sekmēta individuālā pašizpausme. Nometnes mērķis ir iepazīties ar sporta veidu daudzveidību, kas saistīti ar riteņiem un aktīva, droša dzīvesveida nozīmi. Lielākoties nometnes aktivitātes plānojām ārpus telpām.

Pirmdienu bērni iesāka ar magnētu gatavošanu no koka ripām mākslinieces vadībā, bērni iepazinās ar diska golga spēli Priežu kalniņā. Ne mazākas emocijas valdija izbraucienā uz jātnieku klubu „Pakavs”,  kur devās izjādē ar zirgu. Nevienu bērnu vienaldzīgu neatstāja došanās uz kartinga trasi, iepazīstoties gan ar inventāru, gan kartinga sporta veidu. Arī izzinošā ekskursija uz Alūksni un Gulbeni,  lai iepazītos ar vilciena specifiku un izbrauciens ar šaursliežu vilcienu.

Aktīvi pavadīts tika laiks sporta un atpūtas bāzē “Smeceres silā”. Sākām ar orientēšanos, BMX trases izpēti un volejbola sporta veida noteikumu apguvi. Jāpiebilst ka pārvietojoties bieži izmantojām nūjošanas nūjas. Pēdējo nometnes dienu bērni pavadīja mežā, lai piedzīvotu un apgūtu izdzīvošānas prasmes dabā. Neaizmirstams nometnes noslēgums pie ugunskura un kopīgi vārītā zupa.

Paldies B/D Priedīte; Madonas BJC un Madonas novada pašvaldībai par finansiālu atbalstu nometņu projekta konkursā 2020.

Nometnes vadītāja Dace Dzilna.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums