.

Aizvadīts Uzdevumi.lv tiešsaistes konkurss matemātikā, pulcējot skolēnus no 517 Latvijas skolām

iesūtīts: 2024.04.11 09:02
Šī gada februārī un martā izglītības portālā Uzdevumi.lv veiksmīgi tika aizvadīts jau trešais tiešsaistes konkurss 2.-12. klašu skolēniem “Matemātiskais ķēriens”. Tajā piedalījās 23 807 skolēni no 517 Latvijas skolām.

Dalībniekiem bija iespēja savstarpēji sacensties, pārbaudot savas zināšanas un prasmes matemātikā. Skolēnu rezultāti tika vērtēti 11 klašu grupās (2.-12. klasē), nosakot 3 labākos katrā klašu grupā, kuri saņēma balvas no konkursa atbalstītajiem. Konkurss norisinājās tiešsaistē un sastāvēja no divām kārtām:

1. kārta, kurā piedalījās 23 807 skolēnu, norisinājās no 19. līdz 23. februārim.

2. kārta, kurā piedalījās 9 346 skolēnu, norisinājās no 4. līdz  8. martam.

Uzdevumi.lv direktora Edgara Škutāna komentārs:"Paldies kuplajam skolēnu skaitam par dalību konkursā, kā arī pateicība viņu vecākiem un skolotājiem, kas bērnus atbalstīja un iedrošināja! Uzdevumi.lv vienmēr ir novērtējis STEM priekšmetu lomu izglītībā, tāpēc īpašs prieks par to, ka "Matemātiskais ķēriens" spējis palielināt interesi par šo jomu. Lepojos, ka pāris gadu laikā Uzdevumi.lv rīkotais konkurss guvis milzu atzinību un kļuvis par vienu no lielākajiem matemātikas konkursiem Latvijā! Tiekamies "Matemātiskajā ķērienā" arī nākamgad!"

Fakti par 2024. gada konkursu:

  • Konkursa uzdevumus izstrādāja un sagatavoja 8 Uzdevumi.lv satura autori;
  • Vidējais uzdevumu izpildes laiks: 1. kārtā 32:55 min (maksimālais izpildes laiks 40 min) un 2. kārtā 41:14 min (maksimalais izpildes laiks 60 min);
  • Dalībai 2. kārtā kvalificējās 47,54% dalībnieku;
  • Visvairāk uzvarētāju (18 skolēni) bija no Rīgas skolām, savukārt 15 skolēni pārstāvēja citus Latvijas reģionus;
  • Trīs konkursa uzvarētāji jau otro gadu pēc kārtas ir ieguvuši kādu no pirmajām trīs vietām: 8. klases skolnieks no Rīgas 86. vidusskolas; 11. klases skolnieks no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas; 12. klases skolniece no Jelgavas 5. vidusskolas;
  • 2024. gada konkursā piedalījās skolēni no 517 izglītības iestādēm, kas ir par 45 skolām vairāk nekā pērn.

No MADONAS NOVADA pašvaldības konkursā "Matemātiskais ķēriens" piedalījās 432 skolēni no 14 mācību iestādēm.

Skolu saraksts ar dalībnieku skaitu.

Skolas, kuru dalībnieki ieguvuši 1. vietas:

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Rīgas 95. vidusskola

Rīgas Valsts 3. ģimnāzija

Daugavpils Valsts ģimnāzija

RTU Inženierzinātņu vidusskola

Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija

Āgenskalna sākumskola

Rēzeknes 3. pamatskola

Rīgas 45. vidusskola

Rēzeknes 2. vidusskola

  

Šādi konkursi sniedz iespēju skolēniem pārbaudīt un pilnveidot savas zināšanas eksaktajos mācību priekšmetos. Savukārt, skolotājiem un vecākiem tas ir lielisks atbalsts, lai novērtētu skolēnu zināšanas un motivētu viņus tās patstāvīgi pilnveidot.

Plašāku konkursa atskatu atradīsiet Uzdevumi.lv mājaslapā.

Konkursa atbalstītāji: “Sigulda Adventures”, “Sigulda Adventures Zone”, izklaides parks “Avārijas brigāde”, atpūtas un izklaides centrs “Klikk”, zinātnes centrs “Vizium”, “Apollo kino”, autoskola “Einšteins”.

Par Uzdevumi.lv:

Izglītības portāls Uzdevumi.lv piedāvā teoriju, uzdevumus un testus 1.-12. klases mācību priekšmetos. Portāla saturu atbilstoši Latvijas izglītības standartiem izstrādā mācību priekšmetu skolotāji un materiālu bāze tiek regulāri atjaunota un papildināta. Skolotāji portālā var veidot un nosūtīt skolēniem tiešsaistes mājasdarbus un pārbaudes darbus, bet vecāki - sekot līdzi bērna mācību progresam un rezultātiem.

Informāciju sagatavoja: 

Uzdevumi.lv projektu vadītāja Sintija Šalajeva 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums