.

Madonas novada jaunieši studē ar Vītolu fonda administrētajām stipendijām

iesūtīts: 2023.10.19 09:42
Ar noticēšanu sev var pacelt zvaigzni, tikai ar citu dāvāto ticību to noturēt. Jau divdesmit vienu gadu Vītolu fonda dzinējspēks ir izcilu studentu vēlme iegūt zināšanas un nesavtīgu ziedotāju ticība šo jauniešu spējām.

Jauno mācību gadu ar Vītolu fonda administrētajām stipendijām Latvijas augstskolās uzsāka 860 studenti. No tiem aptuveni puse – pirmkursnieki, bet pārējie esošie stipendiāti, kuri studijas turpinās, saņemot fonda administrēto stipendiju atbalstu. Pateicoties vairāk nekā 200 ziedotājiem no visas pasaules – Latvijas, Austrālijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Venecuēlas, Horvātijas un Zviedrijas – gada laikā stipendijās būs iespējams izmaksāt aptuveni 1,7 miljonus eiro.

2023./2024. mācību gadā ziedotāju stipendijas no Madonas novada saņem 26 jaunieši:

Kristīne Iļjina (Arnolda un Helēnas Sildegu fonda stipendija), Elīna Pūce (Kornēlija Dinberga piemiņas stipendija), Elīza Elsiņa (Paula un Ariadnes Dzintaru piemiņas stipendija), Anete Tropa ("LINDE GAS" stipendija), Lauris Kaparkalējs (Jāņa Vilgerta stipendija), Keita Kitija Pakalniņa (OP stipendija), Sabīne Zane Cimuška (Puteņu ģimenes stipendija), Krista Žvagiņa (Saules stipendija), Enija Butreho (Alfrēda un Sarmītes S.Gravu ģimenes stipendija), Jevgenijs Pigožņa (Edvīna Peniķa piemiņas stipendija), Gaisma Gurska (Mecenātu Borisa un Ināras Teterevu fonda stipendija medicīnā), Sabīne Siņicina (Oskara un Irenes Dumpju piemiņas stipendija), Alise Olte (Zvejnieku ģimenes stipendija), Edvards Rudzītis (SIA "Kurekss" stipendija), Una Undīne Zelča , Ralfs Bormanis, Kate Apine, Valdemārs Lācis un Renāte Jakovļeva (Anonīmās Austrālijas ziedotājas piemiņas stipendija), Lauma Vaivode un Diāna Petrovska (Asjas un Berndta Everts piemiņas stipendija), Paula Mežvinska, Signe Lāsma Strazdiņa, Ance Greidiņa, Niklāvs Romanovskis un Emīlija Gustīne Zommere (Gunāra Šterna piemiņas stipendija).

Vītolu fonda dibinātājs Vilis Vītols ir teicis: “Izglītība ir visa pamats kā pašam cilvēkam labklājības sasniegšanai, tā visas valsts spēkam un izaugsmei. Mūsu stipendiāti ir izcili un, tiekoties ar kādu no viņiem, es vienmēr izjūtu pacilātību. Tad mani vienmēr pārņem sajūta – Latvijai ir nākotne.”

Pieteikšanās Vītolu fonda administrētajām stipendijām nākamajam studiju gadam sāksies 2024. gada 1. februāra un turpināsies līdz 1. martam. Vairāk informācijas: šeit>>

Vītolu fonds

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums