.

Diskusija “Pieredze un vajadzības pieaugušo izglītības jomā”

iesūtīts: 2023.10.09 19:17
Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrijas un Valsts izglītības attīstības aģentūras darbinieki strādā pie jaunas pieaugušo izglītības koncepcijas. Lai izzinātu dažādu mērķa grupu pieredzi un vajadzības pieaugušo izglītības jomā 9.oktobrī Madonas biznesa attīstības centrā uz diskusiju tikās jomu speciālisti, nevalstisko organizāciju un Madonas novada pašvaldības pārstāvji, lai palīdzētu izvērtēt līdz šim īstenotās pieaugušo izglītības aktivitātes un sniegtu noderīgu informāciju turpmāko pieaugušo izglītības atbalsta pasākumu plānošanai un īstenošanai.

Diskusijas laikā tika pārrunāti jautājumi par jaunu zināšanu un prasmju apguvi, specifisku zināšanu vai prasmju aktualitāte, ko vēlas vai nevēlas apgūt pieaugušie, kā motivēt mācīties pieaugušos, par valsts sniegtajām atbalsta iespējām pieaugušo izglītībā, par digitālo prasmju apguves nepieciešamību, un pieaugušo mācību procesa pilnveidošanas iespējām. Sadarbības pieredzē un pieaugušo izglītības darbā dalījās Madonas novada bibliotēkas, Valsts nodarbinātības aģentūras, Sociālā dienesta, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī  Madonas novada pašvaldības izglītības un attīstības nodaļu speciālisti.

Diskusijas laikā izkristalizējās ne tikai pozitīvās pieredzes, bet arī vairāki problēmjautājumi, kā piemēram, pieaugušo motivācijas trūkums, nevēlēšanās apgūt jaunas zināšanas, sasaistes trūkums starp apmācību organizētājiem un turpmākajiem darba devējiem, pie kā jauniegūtās zināšanas pielietot. Kopējā diskusijas atziņa, ka, plānojot turpmāko pieaugušo izglītības ciklu, jādomā arī par izglītības piedāvājuma lietderīgumu un turpmāko pielietojumu, kā arī par izglītības piedāvājuma formām un pieejamību iedzīvotājiem novados.

Aigars Noviks

Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists sabiedrības integrācijas un līdzdalības jomā

E: aigars.noviks@madona.lv

T; +371 28378298

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums