.

Latvijas eTwinning jaunumi

iesūtīts: 2023.04.11 11:50
Aicinām iepazīties ar Latvijas eTwinning jaunumiem aprīlī!

Ar pilnu eTwinning 2023.gada aprīļa ziņu izdevumu vari iepazīties šeit - LEJUPIELĀDĒT PDF

Mēneša fokusā - projektu vērtēšana

Sveiks, eTwinning skolotāj!

Esam sasnieguši jau aprīli. Mācību gada noslēgums tuvojas straujiem soļiem, kāds gatavojas eksāmeniem, citi pabeidz visus iesāktos darbus. Šogad ir reģistrēti daudzi eTwinning projekti, kuri jau tuvojas noslēgumiem vai ir jau pabeigti. Viens no svarīgākajiem projekta noslēguma aspektiem ir to izvērtēšana, tāpēc pievienojies mums vebinārā, kurā runāsim tieši par to, ko ir nepieciešams izvērtēt projektos un kā to labāk darīt. 

Šajā ziņu lapā atradīsi arī saites uz pēdējā mēnešā laikā notikušajiem vebināriem, pieredzes stāstu un citiem noderīgiem materiāliem. Ja kaut ko neatrodi, droši ieskaties mūsu tīmekļa vietnē etwinning.lv! Visbeidzot, novēlam Tev siltas, saulainas un krāsainas brīvdienas! Priecīgus svētkus!

Tavs eTwinning Nacionālais atbalsta dienests

Atzīmē savā kalendārā nākamos pasākumus!

12. aprīlis - Vebinārs “Vērtēšana eTwinning projektos”

Šī vebināra laikā eTwinning vēstniece Edīte Sarva pastāstīs par to, kam vērts pievērst uzmanību izvērtējot projektā paveikto. Fokusēsimies uz to, kā tieši vērtēt, ko skolēni apguvuši īstenojot projektu un kādus digitālos risinājumus ņemt palīgos. Mazliet parunāsim arī par gaidāmajām izmaiņām vērtēšanā septembrī (Ministru kabineta noteikumi Nr. 416, Ministru kabineta noteikumi Nr. 747). Vebinārā būs iespēja iepazīties arī ar Edītes praktisko pieredzi projektu vērtēšanā.

Pieteikšanās termiņš – līdz vebināra sākumam, aizpildot tiešsaistes anketu. 

LASI VISU ZIŅU

Īsā pamācība reģistrācijai ESEP platformā

Mēs bieži novērojam, ka reģistrācijas procesā tiek pieļautas kļūdas, kuras nav iespējams ātri un viegli izlabot, tāpēc aicinām visus pievērst īpašu uzmanību, reģistrējoties Eiropas Skolu izglītības platformā (ESEP - no angļu valodas). Reģistrācijas procesā jāpievērš uzmanības trīs svarīgiem soļiem, kuri atspoguļoti šajā PDF failā. Ja zini kādu kolēģi, kurš vēlas reģistrēties, vai arī viņam tas nav līdz galam izdevies, droši padalies ar informāciju!  

ĪSĀ PAMĀCĪBA (PDF)

Citas eTwinning aktualitātes

Pieejams ieraksts no vebināra par skolēnu sadarbību tiešsasitē

16.martā norisinājās eTwinning organizētais vebinārs “Kā plānot starpskolu skolēnu sadarbību tiešsaistē: rīki un metodes” par dažādiem rīkiem un metodēm starpskolu skolēnu sadarbības plānošanā un īstenošanā tiešsaistē. Vebināru vada eTwinning vēstniece, Limbažu Valsts ģimnāzijas izglītības metodiķe un kursa “Projekta darbs” vadītāja, Skola2030 eksperte, LU Izglītības zinātņu doktorantūras studente Edīte Sarva.

Skaties vebināra ierakstu mūsu tīmekļa vietnē vai Youtube kanālā!

 LASI VISU ZIŅU

Pieejams ieraksts no pieredzes apmaiņas vebināra par starptautisku skolēnu grupu organizēšanu

22.martā norisinājās eTwinning organizētais pieredzes apmaiņas vebinārs “Kā plānot starpskolu skolēnu sadarbību tiešsaistē (pieredze)”. Vebināra laikā skolotāji un eTwinning projektu īstenotāji varēja iepazīties ar praktisku pieredzi starptautisku starpskolu grupu organizēšanā sadarbības projektos.

Skaties vebināra ierakstu mūsu tīmekļa vietnē vai Youtube kanālā!

 LASI VISU ZIŅU

Pirmā pieredze eTwinning projektā

No 2022.gada decembra līdz 2023.gada martam Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāles skolotāja Diāna Pauna piedalījās starptautiskā tiešsaistes eTwinning kursā “Projektu iniciatori – izglītojamie”. Šī bija skolas pirmā pieredze starptautiskā projektā, tāpēc aicinājām Diānu dalīties pieredzē par projektā paveikto un iegūtajām atziņām.

 LASI VISU ZIŅU

eTwinning jaunajā Latvijas medijpratības datubāzē

Sadarbojoties vairāk nekā 30 iesaistītajām pusēm, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir izveidojusi vienotu Latvijas medijpratības platformu. Tās mērķis ir radīt ilgtspējīgu vietni Latvijā, kas kalpo par zināšanu krātuvi un informācijas datubāzi, kā arī saziņas platformu medijpratības jomā, tajā regulāri izvietojot aktuālo informāciju un materiālus, kas ir saistīti ar medijpratības sekmēšanu Latvijā.

 LASI VISU ZIŅU

 

Informāciju sagatavoja

eTwinning Nacionālais atbalsta dienests 

ES programmas izglītības, mācību, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte eTwinning

 Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Mūkusalas iela 41 (2. stāvs), Rīga, LV-1004, Latvija Tālr.:   +371 67356252 (komunikācija)  Fakss: +371 67358060 info@etwinning.lv

www.etwinning.lv

www.jaunatne.gov.lv

https://school-education.ec.europa.eu/

Twitter: @eTwinningLV 

Facebook: eTwinning Latvia

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums