.

Dzimtās valodas dienā sveicam konkursa „Tu esi Latvijas dārgums” uzvarētājus

iesūtīts: 2022.02.21 10:11
Dzimtās valodas dienā Latviešu valodas aģentūra sveic skolēnu radošo darbu konkursa „Tu esi Latvijas dārgums” uzvarētājus.

Konkursā sagaidījām lielu pieteikumu skaitu – 848 radošos darbus (esejas, dzejoļus, domrakstus un zīmējumus) gan no Latvijas, gan latviešu skolām pasaulē – Vašingtonas ev. lut. draudzes pamatskolas, Ņujorkas latviešu ev. lut. draudzes Ņūdžersijas latviešu pamatskolas, Briseles II Eiropas skolas, Mineapoles Sv. Paulas Latviešu skolas un Tallinas Eiropas skolas. No katras skolas varēja iesūtīt ne vairāk par deviņiem darbiem, un tas nozīmē, ka konkursā piedalījās daudz vairāk bērnu un jauniešu.

Žūrijas komisija (UNESCO LNK ģenerālsekretāre B. Moļņika, literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes profesore, mācību grāmatu autore I. Stikāne, māksliniece, grāmatu „Koko un Riko” zīmējumu autore L. Lošina, rakstnieks V. Rūmnieks un Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja V. Līcīte-Meldere) spraigā diskusijā ir vērtējusi un noteikusi labākos radošos darbus.


ATTIECĪBĀ UZ DALĪBNIEKIEM NO MADONAS NOVADA:

Konkursā „Tu esi Latvijas dārgums”

Literārie darbi 

1.-4. klašu grupā

Atzinības

  • Madara Mālniece, Lubānas vidusskolas 4. klases skolniece
  • Reinis Bulders, Kusas pamatskolas 4. klases skolēns

10.-12. klašu grupa

Atzinības

  • Amanda Randare, Madonas Valsts ģimnāzijas 10. klases skolniece
Konkursa uzvarētāju sarakts ŠEIT.

Pateicamies visiem radošo darbu autoriem! Sirsnīgi apsveicam labāko darbu autorus un pateicamies skolotājiem par ieguldīto darbu!

Arī šogad interesantāko darbu fragmenti tiks apkopoti un izdoti grāmatā, turpinot skolēnu radošo darbu krājumu sēriju, kurā izdotas jau piecpadsmit grāmatas. Sadarbībā ar Latvijas Radioteātri plānojam veidot labāko darbu iestudējumu Latvijas Radio 1. Februāra svētdienās pulksten 10.35 Latvijas Radio 1 skan pagājušā gada konkursa iestudējums „Mans grāmatplaukta stāsts”.

Pandēmijas dēļ diemžēl nevaram aicināt skolēnus un skolotājus uz pasākumu Rīgā, tādēļ žūrija sūta videosveicienu, kuru var noskatīties Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv.

Godalgoto darbu autori balvas un diplomus saņems savās skolās (ar pasta sūtījumu). Arī grāmatas „Mans grāmatplaukta stāsts” 417 līdzautoriem un viņu skolotājiem autoreksemplāri tiks nosūtīti uz skolām.

 

Detalizētāka informācija: Velga Līcīte-Meldere

Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja

velga.licite@valoda.lv

26466660, 67201684

www.valoda.lv 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums